2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Netflix meggyalázta a gyerekkorunkat ezzel az új filmmel

Hirdetés

A Netflix meggyalázta a gyerekkorunkat ezzel az új filmmel

A készítő, Robert Rodriguez korábban olyan alkotásokkal nyűgözte le a nézőket, mint a Desperado és az Alkonyattól pirkadatig, hogy aztán egy váratlan hajtűkanyar után más zsánerre forduljon rá. Amellett, hogy megmaradt a 18+-os, mocskosan szórakoztató filmek mellett, hiszen érkeztek még a rendezőtől olyan címek az évek során, mint a Sin City, a Machete és a Terrorbolygó, Robert Rodriguez ráfeküdt a családi mozikra is.

Részlet a Kémkölykök: Armageddon című filmből

Részlet a Kémkölykök: Armageddon című filmből

Fotó: Netflix

A Kémkölykök egy olyan film volt, ami annyira bájos, optimista és kreatív körítést kapott, hogy az ember simán azt gondolhatta róla, hogy egy gyerek csinálta. Ez is volt Robert Rodriguez célja vele, és nem csak a moziba járók, hanem a kritikusok is zabálták a látottakat. A 28. Saturn Awards-díjátadón konkrétan az egyik nagy esélyes volt a legjobb fantasy filmek között a Kémkölykök, csak aztán A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége maga mögé utasította a gyerekfilmet.

Hirdetés

A folytatás elkerülhetetlen volt, jött még egy ugyancsak sokra tartott második rész, majd a Kémkölykök trilógiává bővült, de utolérte a franchise-t az a filmes átok, amit sokan nem tudnak elkerülni. Robert Rodriguez álomvilága elkezdett laposodni, és a 2003-as Kémkölykök 3D – Game Over után jó hosszú szünetre vonult a széria, tényleg game over lett neki. Egészen 2011-ig nem nyúltak hozzá, akkor viszont már késő volt, hiába hozták vissza a régi szereplőket, a csoda és a feltámadás elmaradt.

A Netflixnél úgy tűnik, kísérletező kedvükben vannak a fejesek, mert a nyilvánvalóan halott Kémkölyköknek adtak még egy esélyt, Robert Rodrigueznek pedig egy valagnyi pénzt, hogy megpróbálja feltámasztani ezt a fiatalokra szabott James Bond-átiratot.

Szeptember 22-én debütált a streamingszolgáltatón a Kémkölykök: Armageddon, ami most már nem soft reboot, hanem teljesen az alapoktól kezd, és egy új generációt céloz meg. És nagyon reméljük, hogy legalább a mai kölyköket sikerült vele lekötnie a direktornak, mert nekünk csúnyán megfájdult a fejünk a látottaktól. Mintha egy úthengerrel mentek volna rajtunk keresztül, úgy éreztük magunkat utána.

A Kémkölykök: Armageddon az alapsztorit tekintve ugyanaz, mint a 2001-es első részé, azaz adott két kisgyerek, Tony (Connor Esterson) és Patty (Everly Carganilla), akik egyik napról a másikra szembesülnek vele, hogy a szüleik valójában kémek. Persze a nagy rádöbbenés éppen vészhelyzetben történik, amikor egy techzseni, Rey „A Király” Kingston (Billy Magnussen) rászabadítana egy komputervírust a világra, mely az ő videójátékát telepíti minden egyes kütyüre, aminek képernyője van. A testvérpárnak, ahogy az eredeti Kémkölykökben, itt is gyorsan kell kiképezniük magukat, mert aput és anyut, akiket Zachary Levi és Gina Rodriguez alakítanak, orvul elrabolják. Nem nehéz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/09/27/kemkolykok-armageddon-netflix-teve-film-sci-fi-csaladi-robert-rodriguez-reboot-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …