2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A népviseletek nagy napja a mai

Hirdetés

A népviseletek nagy napja a mai

„Gyerekként sok időt töltöttem a nagymamám falujában, ahol már akkor egy süllyedő világ képe rajzolódott ki előttem. Tornácos, elöl kétablakos parasztházakat és egyre fogyatkozó dolgos, a kerttel, természettel harmóniában élő lakóikat figyeltem meg, akik tavaszonként kimeszeltek, kútból merték a vizet, viseletben mentek a misére, ráncolták a szoknyát, művelték a konyhakertet, tették a dolgukat egészen addig, amíg – ahogy ők mondják – vitte őket előre az akarat.”

Ezt Mohos Zsófia fotográfus vallotta meg 2020 októberében az Index Nagykép rovatában. Már akkor feltűnt, hogy a leadott pillanatképek között sok, népviseletbe öltözött nénit láttat, vagy népviselet készítését örökíti meg. Szinte adta magát, hogy a népviselet napján végre egy olyan fotósorozatot közölhessünk tőle, amiben a főszerep ezeké a díszes ruháké.

Mohos Zsofia

Hirdetés

Fotó: Mohos Zsófia

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/24/rimoci-nepviselet-mohos-zsofia-fotografus-a-nepviselet-napja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a Nemzet …