2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A metal legnagyobb arca tényleg tűzben edződött

Hirdetés

A metal legnagyobb arca tényleg tűzben edződött

1963. augusztus 3-én született a Metallica frontembere, James Hetfield. A Kaliforniából származó gitáros Downey-ban látta meg a napvilágot egy énekesnő és egy kamionsofőr gyermekeként. Az ifjú Hetfield szülei 13 éves korában elváltak, édesanyja pedig 16 éves korában meghalt, így idősebbik testvéréhez került.

Már fiatalon elkezdett zenével foglalkozni.

Hirdetés

Kilenc éves korától zongorázott, később dobolt, gitáron pedig 14 évesen kezdett játszani. Saját bevallása szerint az Aerosmith volt számára a legnagyobb zenei inspiráció, miattuk kezdett el komolyabban foglalkozni a gitárral is.

Három gyermek édesapja és jelenleg Coloradoban, Vail városában él családjával, mely felesége otthona volt gyermekkorában.

Több ízben szerzett komolyabb színpadi sérüléseket, ezek közül a legsúlyosabb egy pirotechnikai baleset volt, amikor másod- és harmadfokú égéseket szenvedett. Az ennél is súlyosabb sérülésektől gitárja védte meg, de így is hetekig képtelen volt hangszert fogni a koncerteken, a frontember szerepébe azonban

17 napon belül vissza is tért.

Sikerek és nehézségek

Korábban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/03/metallica-james-hetfield-metal-trash-metal-aerosmith/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rémisztő, hogy senki nem tudja, pontosan mi a poszthorror

Rémisztő, hogy senki nem tudja, pontosan mi a poszthorror

Az, hogy saját agyszüleményeink valójában mennyire a sajátjaink, igazán akkor derül ki, amikor elszabadulnak az …