2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A makrancos királylányt mutatja be az Opera Gyermekkara

Hirdetés

A makrancos királylányt mutatja be az Opera Gyermekkara

Az Opera Gyermekkara mutatja be A makrancos királylányt. Szőnyi Erzsébet népszerű meseoperáját önálló produkcióban viszi színre a Magyar Állami Operaház Gyermekkara. Az előadást 2022. november 19-én mutatja be az együttes az Opera Eiffel Műhelyháza Bánffy Miklós termében.

A makrancos királylány főhőse nevéhez méltón akaratos és makacs kislány, akinek királyi édesapja hiába igyekszik minden módon a kedvében járni, semmivel sem lehet felvidítani. A király ezért fele birodalmát is odaadná annak, aki felvidítja lányát, amikor megjelenik a kisbojtár, aki vállalkozik a feladatra, ha egy hétre hazaviheti a királykisasszonyt alföldi tanyájára.

Szőnyi Erzsébet (1924–2019), Kodály Zoltán zenepedagógiai módszerének nemzetközileg elismert képviselője és népszerűsítője több gyermekoperát is írt, amelyek közül az elsőként számontartott A makrancos királylányt 1955-ben mutatták be a Kertész utcai általános iskola diákjai a Zeneakadémia kistermében.

Az azóta is népszerű, gyermekelőadókra írt és gyermekközönségnek szánt darabot 2017-ben koncertszerű előadásban mutatta be a Magyar Állami Operaház Gyermekkara az Erkel Színházban Hajzer Nikolett karvezető betanításában, a Zuglói Filharmónia közreműködésében, Köteles Géza vezényletével. A tematikus Magyar Évadzáró fesztiválján rögzített produkciót az Opera 2018-ban az újszülötteknek szánt Útravaló sorozatában is megjelentette.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/11/15/opera-gyermekkar-a-makrancos-kiralylany-szonyi-erzsebet-eiffel-muhelyhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megoldás pánik ellen, ha az ünnepekre hívatlan vendégek érkeznének

Megoldás pánik ellen, ha az ünnepekre hívatlan vendégek érkeznének

Mindenki szeret karácsonykor összegyűlni a családdal, jót dumálni, bulizni, röhögni, enni, inni, hupákolni, kivéve azokat, akik …