2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A magyarok rádiózási szokásairól készített felmérést a Médiahatóság

Hirdetés

A magyarok rádiózási szokásairól készített felmérést a Médiahatóság

Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) friss kutatásából fény derül a rádiózás hazai helyzetére – írta meg az MTI.

A kommunikációs igazgatóságuk új közleményben arról számolnak be, hogy a megkérdezettek több mint háromnegyede otthon hallgatja leginkább a rádiót. Az autó a második tipikus színtér, a megkérdezettek több mint fele útközben is kedvenc adóit hallgatja.

A szülők nyomdokában

A nemek közötti összehasonlításban a nők inkább otthon, míg a férfiak elsősorban autóban fogyasztják a rádiós tartalmakat. A munkahelyekre kevésbé jellemző a rádiózás, mégis a megkérdezettek harmada mondta, hogy munkavégzésük elengedhetetlen részét képezi.

A kutatásból kiderült az is, hogy minél idősebb valaki, annál többet rádiózik otthon. Ennek elsősorban szociológiai okai vannak, amely szerint az idősebb, főként nyugdíjas korosztály már nem jár napi szinten dolgozni, nem utazik annyit, több időt tölt otthonában.

Hirdetés

A 60 év felettiek mellett a 19 évnél fiatalabbak is nagy arányban fogyasztják a rádióműsorokat otthonaikban,

ami az NMHH szerint szüleik szokásaival lehet összefüggésben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/02/radio-nmhh-nemzeti-media-es-hirkozlesi-hatosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Sokáig csupán a sci-fi-alkotások témája volt a mesterséges intelligencia, a robotrendszer, amely önmagát fejleszti, tanul …