2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Magyar Nemzeti Múzeum a Facebookon védi Kásler Miklóst

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Múzeum a Facebookon védi Kásler Miklóst

Facebook bejegyzésben reagált a Magyar Nemzeti Múzeum a sajtóban megjelent hírre, miszerint decemberben Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentette az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára időzített, márciusban nyíló kiállítás kurátorait, és a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézet kezébe helyezte.

A nyilatkozat kitér arra, hogy Kásler Miklós decemberi kérésére a Magyar Nemzeti Múzeum két kurátora mellé csatlakozott a másik két társszervező, a Magyarságkutató Intézet és a Szent István Király Múzeum két-két kurátora is, hogy minél nagyobb konszenzus övezze a kiállítást.

Majd a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója javasolta, hogy egy kurátor fogja össze a kiállítás szakmai irányítását. Ezt a személyt végül a Magyarságkutató Intézet jelölte ki, így Makoldi Miklós lett a kiállítás vezetője.

A kurátor személyét mindhárom fél elfogadta, s mindenben segítik a munkáját. A kiállítást kísérő tanulmánykötet tartalma az azt szerkesztő kurátor kompetenciája, abba az konzorciumi intézmények vezetői nem szólnak bele.

Hirdetés

– olvasható a nyilatkozatban, amit L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Horváth-Lugossy Gábor a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, Pokrovenszki Krisztián a Szent István Király Múzeum igazgatója írt alá.

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/01/14/magyar-nemzeti-muzeum-kiralyok-es-szentek-az-arpadok-kora-kiallitas-valasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …