2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A legújabb diszkódrog egy különös lila gépben készül

Hirdetés

A legújabb diszkódrog egy különös lila gépben készül

A Purple Disco Machine név olyan jól hangzik, hogy azon sem csodálkozunk, hogy a projekt mögött valójában egy még az NDK-ban született úr, bizonyos Tino Piontek áll. És persze, ahogy kell, kamionosbajuszt visel, és úgy néz ki, mint a digó Lány a discóból című Derrick-epizódból, akit ujja köré csavar Yellow He, a „csábos, bohém diszkókirálynő”, miközben dr. Rabes, a kereskedő merénylet áldozata lesz.

Most azonban nincs merénylet, csak helyszínelés egy képzeletbeli diszkóban, ahol tárgyi bizonyítékként lefoglalják a Purple Disco Machine Exotica című artisztikus, kőkemény diszkóalbumát.

PDM borító

Fotó: Poós Zoltán

Az album második felvétele, az At The Disko című, francia hatású retró-futurista vízió nemcsak a Daft Punkot idézi meg, hanem mindent, ami a hetvenes évek végén megtörtént a svájci, francia és nyugatnémet diszkóklubokban.

Hirdetés

A drezdai Tino Piontek – aki 2013-ban robbant be a színtérre a My House című slágerével – nagyon érzi a gépi basszusokat, az albumon perfekt a vokálmunka, maga a lemez az, ami: egy perfekt diszkóimitáció, olyan kapitális slágerekkel, mint a Fireworks és a Hypnotized, de ott a Dopamine is, aminek masszív basszusát Laura Branigan Self Controllja ihlette. Az Exotica egy életigenlő, elképesztően energikus dance-album, aminek origójában a nyolcvanas évek funk-house-a áll.

A produkció megmutatja, hogyan lehet vintage szintetizátorokkal olyan crossover hangzást előállítani, ami egyszerre idézi meg a hetvenes évek politikusokkal teli müncheni és milánói diszkóit, Moroder […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/12/15/purple-disco-machine-stenk-tino-piontek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Van egy zenekar, jó arcok, profi zenészek, két lábbal a földön állnak, és az életcéljaik …