2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A legó, amit csak a nyál tart össze

Hirdetés

A legó, amit csak a nyál tart össze

Mivel legutóbb 2015-ben, tehát hat éve jelent meg a Wellhello lemez, akár szenzáció is lehetne az, hogy Diaz és Fluor Tomi duójának itt a második eljövetele, de mivel nekik sem fontos a lemezformátum, csak az, hogy legyen elég málna a Budapest parkos bulik és a nyári fesztiválok után, így ez csak annyira közéleti hír, mint a körúti villanyoszlopon a felhívás: elveszett egy kismacska.

wellhello ssss

Fotó: Poós Zoltán

A Wellhello új lemezén a legizgalmasabb pont a Kismacska című számban hallható nyávogás, ugyanis a zenekarnak semmi közlendője nem volt a világról, csak az, hogy gyere vissza baby, szeretlek, buli van, és rozéfröccs és a dupla vodka szódával. A piák tematizálása anno még jól állt Charlie-nak, de az, hogy Fluor csak annyit tud mondani a világról, hogy bulika, olyan kevés, mint amikor csak egy havi kauciót tudsz virítani, amikor albit keresel a Késmárk utcai Aldi közelében, ahol majd melózni fogsz.

A Wellhello semmit mondásáról eszünkbe juthat az M7-es, az Universal, és a Volán együttesek, vagy bármelyik formáció a Hiltonból, akik 1975-ben lekísérték Koós Jánost és Harangozó Terit az ún. vegyes műsorokban. Diaz mint valami kelet-európai Rick Astley fájdalmasan felmondja a refrént, valójában ő a vokálos csaj.

Hirdetés

Át is tekeri az ember a Youtube-on, és várja, hogy legalább egy poén legyen egy számban, de a lemezből leginkább a jó vaker hiányzik. Helyette ott vannak a közepes színvonalú lírák, amit a Proton és a Rákóczi kiadó is visszaadott volna 1990 körül, ha valamelyik énekesnőjüknek dalszövegekre lett volna szüksége. Mert mit kezdjünk egy lemezzel, aminek ez a felütése:

Csak forogjunk körbe

A szemed most csukd be

Szédüljünk, álmodjunk össze!

Flournak jól, állna a társadalomkritikus hangütés, az újgazdag életmód kifigurázása, de bizonyára a telepi lányok jobban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/12/23/wellhello-diaz-fluor-tomi-stenk-bulika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján kerül országszerte mozikba az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm. …