2025. január 26-án és 27-én került megrendezésre a Bocuse d’Or, a világ legismertebb és legelismertebb szakácsversenye. Ezúttal is Lyonban tartották a döntőt, ahol 24 ország versenyzői, köztük a magyarok is képviseltették magukat.
A magyar csapat tagjai Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető voltak, és végül a legjobb tál díját sikerült elhozniuk a francia városból.
A társadalmi elkötelezettség díjakat Új-Zéland és Chile nyerte, a legjobb commis séf díját a francia csapat segédséfje, Camille Pigot kapta, a legjobb tányért pedig Norvégia készítette. A fődíjakat az alábbi országok nyerték:
- Franciaország
- Dánia
- Svédország
A magyarok összesítésben a 13. helyet szerezték meg.
A döntőn a szokásos módon ezúttal is kétféle ételt kellett készíteni. A „The Hungarian Feast” (magyar lakoma) tál a […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/gasztro/2025/01/27/bocuse-d-or-gasztronomia-verseny-donto-franciaorszag/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!