2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A kormányzat továbbra is támogatja a Színházi Olimpiát

Hirdetés

A kormányzat továbbra is támogatja a Színházi Olimpiát

A látogatás még szeptember 15-én történt, de a színház csak most adott ki róla közleményt, amely szerint Csák János miniszteri kinevezését követően a kulturális intézmények közül elsőként a Nemzeti Színházat kereste fel. (Ez nem teljesen igaz, hiszen elsőként a Magyar Nemzeti Múzeumba látogatott, ahol megnyitottaSisi kesztyűjétől Sztálin füléig című tárlatot és nagy szövetségesének nevezte L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját.)

A miniszteri látogatás a Nemzeti Színházban zajló két próbafolyamatba való betekintéssel„ kezdődött. Rátóti Zoltán rendező, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója az Ők tudják, mi a szerelem című Hubay Miklós-dráma szeptember 22-i premierjére, Avtandil Varzimasvili grúz rendező pedig A kaukázusi krétakör című Bertolt Brecht-darab október 14-i bemutatójára készül a teátrum színművészeivel.

Megnövekedett üzemeltetési költségek 

A próbák után Csák János és delegációja megbeszélést tartott Vidnyánszky Attilával „az európai uniós szankciós politika következtében várhatóan kialakuló intézményi nehézségekről”, ahogy a közlemény fogalmaz. Megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét. Miközben a teátrum megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/20/csak-janos-miniszter-nemzeti-szinhaz-latogatas-vidnyanszky-attila/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Író, rendező és most már színész is, aki persze magát játssza el. Ez új alkotói …