2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A jazz nemzetközi képviselői jönnek Budapestre idén ősszel

Hirdetés

A jazz nemzetközi képviselői jönnek Budapestre idén ősszel

Van annak egy hangulata, amikor a hűvös téli este átlépünk egy hangulattól izzó küszöb kapukán, hogy a kabátot egy pohár italra cserélve élőzenét hallgatva feledkezzünk el a hétköznapokról. Erre a célra tökéletesen alkalmas hely a Budapest Jazz Club (BJC), ami változatos programokkal szolgálja a zenekedvelő közönséget.

A Budapest Jazz Club világsztár sorozatában már megszokott világklasszis amerikai zenészek mellett, ősszel a BJC színpadán izgalmas, nemzetközileg jegyzett európai zenekarok is helyet kapnak.

A Németországban elsők közt jegyzett magyar származású Peter Lehel október 1-i koncertjén a formáció nemrégiben megjelent Sea of Love című lemezét mutatja be. A több mint húszéves fennállással és tizenöt megjelent lemezzel büszkélkedő formáció főként a zenekarvezető szerzeményeit szólaltatja meg.

A szaxofonos kompozícióra elsősorban John Coltrane és Bartók zenéje volt hatással, mely jól mutatja, milyen izgalmas és újszerű zenei kalandokban lehet része a hallgatóságnak. Az utolsó részletig kidolgozott darabok kellő teret engednek a zenésztársak szabad improvizációinak is.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/22/zene-budapest-jazz-club-scott-kinsey-peter-lehel-hadrien-feraud-borlai-gergo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Áll a kislány a nappaliban, énekel, az anyja közben unottan cigarettázik. Alig bírja kivárni, hogy …