2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Glastonbury legnagyobb fellépője egy olyan banda lesz, amelyről még sokan nem hallottak

Hirdetés

A Glastonbury legnagyobb fellépője egy olyan banda lesz, amelyről még sokan nem hallottak

A Glastonbury Piramis színpadának legnagyobb fellépője idén nem a Coldplay vagy Dua Lipa, hanem egy olyan együttes, amelyről valószínűleg a legtöbben még nem is hallottak. A szóban forgó fellépő a Seventeen – egy 13 tagot számláló K-pop fiúzenekar, amely tavaly több mint 10 millió albumot adott el. Az egyetlen előadó, aki ennél többet adott el nem más, mint Taylor Swift – írta meg a BBC.

De a K-pop globális sikere ellenére az Egyesült Királyság továbbra is fagyosan viszonyul a műfajhoz. Bár az olyan együttesek, mint a BTS, a Blackpink, a Stray Kids és az Aespa kitörtek, legnagyobb slágereik általában nyugati előadókkal, például Selena GomezzelLady Gagával vagy éppen a Coldplay-jel együttműködve születtek. A Seventeen viszont nem csinál kollaborációkat, a koreai popzenekarok többségétől eltérően ők csak saját anyagokat írnak és készítenek.

MOST PEDIG TÖRTÉNELMET ÍRNAK, HISZEN ŐK AZ ELSŐ K-POP ELŐADÓ A GLASTONBURY NAGYSZÍNPADÁN.

Hirdetés

A megtiszteltetés mértéke nem veszett el számukra. „Nagy felelősségérzet van bennünk” – mondta Csoi Seungcseol, azaz a zenekar vezetője, akit S Coups művésznéven ismernek. 

Folyton visszatérünk ehhez az érzéshez, és mindent megteszünk a felkészülés érdekében, hogy mindenkit le tudjunk nyűgözni. Nem csak a rajongóinkat, hanem a közönség minden tagját

– mondta. 

A Seventeen egy olyan évben játszik a fesztiválon, amikor az minden eddiginél távolabb kerül a rock gyökereitől. A közönség változó hallgatási szokásait tükrözve a Piramis színpadon csatlakozik hozzájuk az afrobeat ikonok, Burna Boy és Ayra Starr, míg a popsztár Dua Lipa és az R&B-s vonalat erősítő énekesnő, SZA a headliner szerepet kapta.

A Seventeen péntek délután, nem sokkal ebédidő után lép fel. Ez messze van az Ázsiában játszott késő esti szettjüktől, de S Coups nem zavartatja magát. „A napszak nem igazán számít nekünk” – mondja. „Igazából még jobb is, hogy délután lépünk fel, mert a közönség jobban lát minket a napfényben” – tette hozzá. Ez a pozitivitás ismerős lesz mindenkinek, aki hallotta már a Seventeen zenéjét. Legnagyobb slágereik közé tartozik a Super, a HOT, és a God of Music.

Klasszikus fiúcsapat, tudatosan összerakva

A zenekar eredete a dél-koreai Pledis szórakoztatóipari cég pisztáciazöld pincéjében keresendő, ugyanis ott választották ki, utasították el, edzették és metszették a tagokat egy hosszú és fárasztó tanulóidőszak során. „Talán négy-öt évig tartott” – mondta Jeon Won-woo rapper, akit a rajongók Wonwoo néven ismernek. Ő volt az egyik első újonc 2013-ban, és több meghallgatási fordulót is túlélt, amelyek mindegyikét a Seventeen TV online sorozatban dokumentálták.

A műsor nem volt előre megírva, gyakran órákon át tartott. A rajongók a livestreamen kiválaszthatták a kameraszögeket, és végignézhették, ahogy a tinédzser gyakornokok étkeznek, értékeléseknek néznek elébe, és egy hírhedt alkalommal meg is szidták őket, mert hülyéskedtek. Egy alkalommal a sorozat nyolc hónapra eltűnt, és a rajongók azt találgatták, hogy a csoportot menesztették-e.

Visszatekintve S Coups azt mondja, hogy a szünet – amely alatt három tagot magyarázat nélkül lecseréltek – segített a Seventeennek, hogy kezébe vegye a sorsát.

A szerződésünk egy kicsit későbbre tolódott, és Woozi, az egyik tagunk úgy gondolta, hogy a tervezettnél korábban debütálhatnánk, ha saját zenét csinálnánk

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/06/23/seventeen-k-pop-glastonbury-fesztival-egyesult-kiralysag-fiucsapat-fellepes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendezvény, ahol a nők gyógyulnak, miközben a férfiak menekülőre fogják

CrimeCon az a hely, ahol a tragédia szórakozás, legalábbis egyeseknek. Másoknak sokkal inkább a traumák …