2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A francia kritika imádja és Aranypálma esélyesnek tartja Enyedi Ildikó filmjét

Hirdetés

A francia kritika imádja és Aranypálma esélyesnek tartja Enyedi Ildikó filmjét

A Le Monde kritikusa szép és erős forgatókönyvről beszél, melyet a francia filmsztár, Lea Seydoux ragyogó alakítása csak még jobban megemel. Az írás kifejezetten méltatja az 1920-as formálódó Közép-Európa ábrázolását, illetve azt, hogy a történetben Störr kapitány (a holland Gijs Naber) és felesége különös kapcsolatában 

Enyedi elsősorban azt mutatja meg, ami a szavak, a látszat mögött van.

Hirdetés

A szerző cikkének Szerelem és tengervíz címe is erre utal: ahogyan az egyik jelenet mutatja, miként úszkálnak a bálnák a tengerben, melyen Störr kapitány hajózik, úgy tárja föl Enyedi a felszín alatti valóságot. Az írás Rév Marcell finom operatőri munkáját is kiemeli.

A L’Humanité az Aranypálma díjra is esélyesnek látja és ragyogónak nevezi a rendezőnő a versenyszekcióban szerda este bemutatott filmjét, mely megejtő történet egy rossz házasságban megélt hűségről és kétségekről. A rangos lap írása szintén a természeti jelenségekkel operál, Egy házaspár viharai címmel a tudósító arról is beszél, hogy Enyedi 1989, Az én XX. századom óta, amivel az elsőfilmeseknek járó Arany kamera díjat nyerte, nem járt Cannes-ban, viszont 2017-ben a Berlinálé Aranymedvéjét elhozta. „Ez azért feltesz egy rendezőt a mozi térképére” – mondja.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/16/a-francia-kritika-imadja-es-aranypalma-eselyesnek-tartja-enyedi-ildiko-filmjet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

A Juliet Victor Winery egy Platinum- és két Gold-elismeréssel tért haza a Decanter World Wine Award …