2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A fiúk a diszkóban dolgoztak – Daft Punk 1993–2021

Hirdetés

A fiúk a diszkóban dolgoztak – Daft Punk 1993–2021

A rock and roll tele van üzemi balesetekkel (medencébe fulladás, túladagolás, karambol, nem várt gyermekáldás stb.), így aztán jó ötletnek tűnik a munkavédelmi ruházat használata. A Daft Punk 28 éves pályafutása során végig szkafanderben dolgozott a nyilvánosság előtt, ami megvédte őket a zajártalomtól és attól is, hogy bárki beleszóljon a munkáikba.

Csak a zenekar feloszlásától nem védte meg a Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter alkotta kollektívát. 

A Daft Punk 2007-ben

A Daft Punk 2007-ben

Hirdetés

Fotó: Marc Grimwade / Getty Images Hungary

Ahhoz képest, hogy már egy hete tudjuk, hogy feloszlott a Daft Punk, még mindig a gyászmunka első szakaszában vagyunk. Az „ahhoz képest” annak szól, hogy egy duó feloszlása nem olyan látványos, mintha legalább is négy vagy öt zenész hagyta volna ott egymást, és hát a 28 év alatt csak öt lemezt jelentetett meg a Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter, tehát kb. hatévente jött ki egy albumuk, a mindent vivő, Grammy-díjas Random Access Memories pedig nyolc éve.

Szóval mi változott tavaly óta?

Akkor éppen hét éve nem adtak ki lemezt az acid rock és a retró funk house alvó ügynökei. No és ehhez képest meglepő a nemzeti gyász, az, hogy megálltak egy percre a funky aranylóan csillogó vonatai, minden houseakadémián ott lobognak a műfaj bíbor gyászlobogói, és február 22-től minden öltönyös-robogós francia bukósisakja más árnyékot vet a Champs-Élysées aszfaltjára.

És hát miért? Ez itt a kérdés. Mi az, ami megfogalmazódott mindenkiben, amikor egy hete megnézte az Epilogue című videót? Sokféleképpen jelentették már be egy zenekar feloszlását vagy egy zenekari tag kiválását, 1981 nyarán például a Piramis zenészei koncertjük közben, Révész felkonfjából tudták meg, hogy az énekes otthagyja a zenekart, míg a filterben, vokóderben és mindenféle savakban tocsogó Daft Punk úgy adta a világ tudtára a feloszlást, hogy reaktiváltak egy videót, amelyben az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/03/03/a-fiuk-a-diszkoban-dolgoztak—daft-punk-1993-2021/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyorsítópályára kellett állni – Keve Márton séf kalandjai önmaga megtalálásában

Gyorsítópályára kellett állni – Keve Márton séf kalandjai önmaga megtalálásában

Mi egy tipikus szakács-tanulópálya? Hol sajátít el szakmai ismereteket? Mikor figyelnek rá föl először? És …