2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A férfi, aki ötvenévesen döntött úgy, hogy művész lesz

Hirdetés

A férfi, aki ötvenévesen döntött úgy, hogy művész lesz

A fogyasztói társadalom csúcsán, egyfajta válaszreakcióként, az emberek elkezdtek tárgyak helyett élményt ajándékozni szeretteiknek. Élményeket, amelyek formálják a személyiséget, közös emlékeket kovácsolnak és nem cserélhetők le olyan könnyen, mint egy divatjamúlt telefon, táska, ékszer, vagy bármi.

Törő Attila szerelmétől kapta ajándékba a lehetőséget, hogy részt vehet egy workshopon, ahol megtanulhatja a bútorfestés alapjait.

Bár mindig volt benne igény, hogy kiélje kreatív energiáit, munkahelyein főként más, vezetői kompetenciái kerültek előtérbe.

Hirdetés

ToroAttila9622

Fotó: Sárosi Zoltán / Boho Toro

Majd elment a bútorfestő-tanfolyamra, és nagyjából úgy érezte magát, amikor ecsetet fogott, mint Harry Potter, amint rátalált a főnixtoll varázspálcára.

Magyarországon a bútorfelújítás reneszánszát éli. A szakemberek, a festékforgalmazók, a hobbifestők és kárpitozók szinte mind tudnak egymásról. Hála a közösségi médiának, és a különböző zárt, de mégis mindenki számára nyitott csoportoknak, ahol ellentétben a blogokkal, nem csak egyoldalú kommunikációra van lehetőség.

A kezdők feltehetik a kérdéseiket, a tapasztaltabbak válaszolnak, miközben egymás munkáiból inspirálódnak. Az alkotás ereje többek között abban rejlik, hogy a legtöbb ember, aki a fejébe veszi, hogy újra értékessé varázsolja a bútorokat, sokszor egyedül, hozzá nem értőként kezdi el ezeket a munkákat, és a folyamatok közben szerez tapasztalatot. Ez nagy motivációt jelent minden bátortalan érdeklődőnek.

Attila is egy volt a sok újonc között, aki megérezte e világ varázsát. Több bútorfestés után viszont úgy gondolta, hogy annyian vannak már ezekben a körökben, hogy szimplán bútorfestéssel nem tudna kitűnni. Attila kiteljesedésre vágyott.

Az ecsetet és krétafestéket szabókrétára, rugókra és kapcsokra cserélte.

A legelső kárpitos workshop alkalmával kevés tudást sikerült felszednem, mert az idő nagy százalékában csak bontottunk. Így elmentem egy másodikra is, ott már az izgalmas részébe is belekóstolhattam. Egyik barátomnak készítettem fotelt, a belső kárpitot cseréltem neki kávés zsákvászonra. Nagyon jópofa dolog lett belőle.12

Galéria: Boho ToroFotó: Boho Toro

Gyakorlás céljából, persze munka mellett, elkezdett magának és ismerőseinek bútorokat felújítani. És ha az ember rálép egy útra, sokszor teljesen váratlan helyről érkezik a segítség. Attila egyik szomszédja anno kárpitosként dolgozott. Bár az úr már elmúlt nyolcvanéves, sok szakmai fogással és rafinériával gazdagította Attila kárpitostudástárát. Amit pedig a szaki nem tudott neki átadni, azt az internet igen.

Videókat nézett, többször is lelassított egy-egy mozzanatot, próbált mindent ellesni, s bár munkáira pozitív […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/10/a-ferfi-aki-otvenevesen-dontott-ugy-hogy-muvesz-lesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Batmant és Supermant lenyomta az ápolónő

A világhírű graffitiművész, Banksy hárommillió fontot (1,3 milliárd forintot) szeretne előteremteni a brit egészségügy számára …