2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A férfi, aki kétszer halt meg

Hirdetés

A férfi, aki kétszer halt meg

Ez már nem is az első, hanem a második, eladási rekordot döntő könyve a brit szerzőnek, aki tavalyig még leginkább televíziós producer és műsorvezetőként dolgozott és titokban, a tévézés mellett írta meg első könyvét a A csütörtöki nyomozóklubot. A 2020 szeptemberében megjelent könyv – a szerzőt is meglepve – tarolta a könyvpiacot és 

már jóval egymillió fölött van az eladott példányszám.

Hirdetés

Persze nem a brit piacra lőtt elsőként, hanem könyvével külföldi kiadóknál „házalt” és a hihetetlen jó fogadtatásnak engedve jelentette meg végül a szigetországban.

Közben az első könyvre Steven Spielberg produkciós cége már ki is vetette a hálóját, mert megvette a megfilmesítési jogokat és állítólag 2022 tavaszán már forgatnak is majd Angliában. A sikerszéria folytatódott, hiszen Richard Osman nyáron átvehette az év brit írójának járó elismerést. Szeptemberben jelent aztán meg a második könyve, A férfi, aki kétszer halt meg címmel. Osman újabb eladási rekordot hozott össze, amivel ismét felrobbantotta a könyvpiacot. Második regénye Angliában több mint 114 ezer példányban fogyott az első héten és ezzel a brit könyvlista élére ugrott. Ez pedig a brit könyvpiac elmúlt öt évének legnagyobb nyitó heti fogyását jelentette. A magyar fordítás pedig novemberben látott napvilágot.

Mit tudnak Osman könyvei?

Bár most csak a második műről lesz szó, de azért elengedhetetlen néha felvillantani az összefüggéseket az elsővel. A két könyv nem épül egymásra, tehát bármelyikkel is kezdünk kerek, érthető sztorit kapunk. Az 1970-ben született szerző egy interjúban elmesélte, hogy az ötlet akkor villant fel benne, amikor meglátogatta anyját, aki egy remekül felszerelt nyugdíjas otthonban él, amely olyan nagy, mintha egy falu lenne.

A könyv kulcsfigurái, négy, hetven feletti nyugdíjas. Egyikük […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/27/richard-osman-krimi-konyv-ujdonsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Wes Craven 1996-ban egy olyan horrorfilmet tett le az asztalra, amely egyszerre volt véres, ijesztő, …