2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Draco Malfoyt alakító színész a West Enden lép fel

Hirdetés

A Draco Malfoyt alakító színész a West Enden lép fel

Tom Felton, aki leginkább Draco Malfoy szerepéről ismert, interjút adott a The Guardian nevű lapnak, ugyanis harminc év után először játszik színházban. A West Enden debütáló, 2:22: A Ghost Story című darabot próbálja a Criterion Színházban.

Az előadásnak ez lesz a harmadik színházi évada, de az első, amiben Felton is szerepel. A történet szerint Jenny és férje, Sam nemrég költözött egy házba. Minden éjjel pontosan 2:22-kor a nő azt hallja, hogy valaki mozog a házban, gyakran a gyermeke hálószobájában lévő bébiőrön keresztül, és meggyőződése, hogy a házban kísértetek járnak. Sam persze nem hisz neki. A házaspár vacsorát rendez Lauren, Sam régi barátnője és annak új barátja, Ben számára. A furcsa zajok persze éles vitát váltanak ki a felek között, így Jenny rábeszéli a többieket, hogy maradjanak fent 2:22-ig. Felton Sam szerepében lép színpadra.

Felton utolsó színházi fellépése óta csaknem harminc év telt el. Akkor még hatévesen lépkedett a deszkákon egy gyerekelőadásban, nagyjából olyan szerepben, mint „a harmadik fa”. Három testvére közül a legidősebb terepe volt a színház, Felton elmondása szerint ő csak úgy elvolt a színjátszóval, sokkal jobban érdekelte gyerekként a horgászat. Majd elkezdett forgatni reklámokban, és megkapta első filmes szerepeit, amíg végül 12 évesen eljutott egy castingra, ami az egész életét megváltoztatta.

Én voltam azon kevesek egyike, akiknek akkoriban fogalmuk sem volt arról, mi az a Harry Potter. 

Hirdetés

Felton számára ez is csak egy újabb munka lehetősége volt. Először Harry Potter, majd annak legjobb barátja, Ron Weasley szerepére hallgatták meg, feketére, majd vörösre festették a haját. Végül Draco Malfoy szerepét kapta meg, mi pedig azóta sem tudunk jobb castingot elképzelni a sápadt, gonoszkodó varázsló karakterére.

Úgy vélem, azért kaptam meg a szerepet, mert fogalmam sem volt, hogy miről van szó. Varázslók a lépcső alatti gardróbban? Semmit sem értettem ebből. Azt hiszem, Chris Columbus, a rendező felismerte bennem ezt az enyhe érdektelenséget és arroganciát, amiről úgy gondolta, hogy Malfoynál működhet.

Feltonnak nem borult fel egyből az élete, hiszen tömbösítve forgatott, így volt, hogy hetekig iskolába járt, majd a következő hetekben a stúdióba.

Néha kaptam egy-egy poént vagy megjegyzést a haverjaimtól, de őszintén szólva senkit sem érdekelt a munkám. Erősen küzdöttem azzal a gondolattal, hogy nincs bennem semmi különleges, pedig festett hajjal jártam, és egy gonosz varázslót játszottam. De ez akkor nem volt menő. Kifejezetten hátrányból indultam a lányoknál.

Az eredeti tervek szerint a stúdió csak az első két filmre szerződtette a gyerekszínészeket, így Feltonnál sem volt egyértelmű, hogy mind a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/08/tom-felton-west-end-draco-malfoy-szinhaz-harry-potter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

„Ez rettenetes!” – mondja a darab egy pontján Pentheusz, és igaza van. A színpadon vér, …