2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A cseh filmek szerelmesei távmoziban randevúzhatnak

Hirdetés

A cseh filmek szerelmesei távmoziban randevúzhatnak

A budapesti Cseh Centrum idén április 14. és 18. között rendezi meg a Cseh Filmkarnevált – ezúttal az online térben, a Toldi TÁVmozi oldalán várják az érdeklődőket. 

Idén öt filmet tűztek műsorra.

Hirdetés

Az idei filmmustra Slavek Horák Havel című életrajzi drámájának vetítésével nyit április 14-én. A cseh rendező még a 2015-ben bemutatott, Domaci pece, magyarul Házi gondozás című filmjével lett ismert, mostani rendezése Václav Havel életéről fog szólni. A cseh író és politikus szerepében Viktor Dvořák látható. A történet 1968 és 1989 között játszódik, egészen onnan, hogy a hatvanas évek gondtalan és sikeres drámaírója a hetvenes évek emberjogi harcosává, majd az 1989-es bársonyos forradalom vezető személyiségévé és a világpolitika ikonikus alakjává vált, a fókuszban mégis Havel magánéletével.

Az Öregfiúk című cseh–szlovák dráma Martin Dusek és Ondrej Provazník rendezése, ami április 15-én lesz látható. Történetében Amerikából érkezik Prágába a nyolcvanéves, emigráns Vlastimil Reiner egykori politikai fogoly, hogy teljesítse utolsó küldetését, de a háborús veterán kerekesszékhez kötve jelentős mértékben szorul mások segítségére.

Április 16-án vetítik Radovan Síbrt különleges zenés alkotását, a Zenétől hajtva című dokumentumfilmet, ami a prágai Jedlicka Intézet fogyatékkal élő egykori diákjaiból alakult The Tap Tap zenekar pályafutásának kulisszatitkaiba enged betekintést. A zenekart húsz éve alapította Simon Ornest karnagy. A The Tap Tap […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/02/a-cseh-filmek-szerelmesei-tavmoziban-randevuzhatnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A nőgyűlölet kiapadhatatlan pénzforrás

A nőgyűlölet kiapadhatatlan pénzforrás

Vaishnavi Sundar filmrendező egy konzervatív indiai család sarja: korlátok és erőszak között nőtt fel, már …