2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Concerto Budapest az Indexen közvetíti a Beethoven-napot

Hirdetés

A Concerto Budapest az Indexen közvetíti a Beethoven-napot

A legújabb rendelkezések értelmében bizonytalan ideig a Concerto Budapest sem találkozhat közönségével. A zenekar célja azonban az, hogy amíg lehet, maszkban, üres nézőterekkel, stream segítségével sokakhoz eljuttassa koncertjeit.

Ludwig van Beethoven a hangverseny-repertoár egyik örök és megingathatatlan főszereplőjének számít, ám 2020-ban, születésének 250. évfordulóján életművének a szokottnál is nagyobb figyelmet szentel a világ.

A Concerto Budapest

Hirdetés

kötelességének tartja, hogy erőt adjon a zenével, koncertjeinkkel. Arra törekszik, hogy minél több emberhez eljusson Beethoven lélekgyógyító zenéje.

Éppen ezért a közönség 2020. november 28-án három zeneakadémiai hangversenyt követhet otthonából az Index.hu oldalán. A Concerto Budapest ezzel a koncertsorozattal kíván tisztelegni a zenei géniusz nagysága előtt.

A Beethoven-napot az Indexen bárki figyelemmel követheti.

Concerto Budapest (Fotó: Benkő Sándor)

Concerto Budapest (Fotó: Benkő Sándor)

Fischer Annie emlékének ajánlva

A Beethoven-napot a Concerto Budapest egy legendás magyar Beethoven-interpretátor, Fischer Annie emlékének ajánlja. 2020. november 28-án a legkiválóbb hazai művészek (Berecz Mihály, Baráti Kristóf, Balázs János, Keller András, Perényi Miklós, Várjon Dénes, a Hungarian Quartet, valamint a Concerto Budapest) együttesének összjátéka ígér szimfóniákat, versenyműveket és kamarakompozíciókat ebből a lenyűgöző és kimeríthetetlen gazdagságú életműből.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/26/a_concerto_budapest_az_indexen_streameli_a_beethoven-napot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a világ tíz legjobban várt, idén befejezendő épülete …