2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A boldogság díszletei

Hirdetés

A boldogság díszletei

Vannak napok, amikor olyan a Balaton, mintha tényleg tenger volna. Vize felett pára remeg, partjai a végtelenbe nyújtóznak, a Nap tejszínű felhőpaplant húz magára. Ha William Turner nem angol, hanem mondjuk magyar lett volna, hagyatékában ködbe vesző balatoni vitorlások festményeit találnánk. De enélkül is van itt elég romantika. Nem is kevés, ezen az alig 600 négyzetkilométernyi területen.

Merthogy a Balaton tengernek azért kevéske, tónak sem túl mély. Csak partján üldögélve hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a vízen suhanó vitorlások alatt végtelen univerzum nyílik. Egyszer egy hajós azt mondta, amikor gyerekként faggattam, milyen mély a víz, hogy lapostányér ez, jóféle lavór. Mármint arányaiban. Olyan, mintha egy fürdőkádat csupán tíz-tizenegy centiméter magas vízzel engednénk fel. Én meg azt feleltem, hogy a Balaton inkább egy óriás lábnyoma, amibe az évmilliók alatt annyi eső hullott, hogy tóvá duzzadt, mire a hajós ennyit felelt: könnyen lehet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/tarca/2021/07/01/a-boldogsag-diszletei-balaton/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Úgy tűnik, a Netflix rákapott az ultraortodox zsidók életét bemutató sorozatok gyártására. Ezzel semmi baj …