2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A 17 éves, Z generációs svájci bicska

Hirdetés

A 17 éves, Z generációs svájci bicska

Trunk Tamás egy 17 éves fiatal felnőtt. Generációjának szakértőjeként olyan rendezvényeken adott már elő, mint például a TEDx. Szorgalmasan és kitartóan építi síkarrierjét, 2019-ben például Magyarországot képviselte a téli ifjúsági olimpián.

Itthon YouTube-csatornájával mint sneakerhead lett ismert, ma már az ATV Spiriten fut saját rádió- és tévéműsora. Tavaly év végén jelent meg második könyve.

Igen, a második.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt már írt egyet. Profi sportolóként előfordul, hogy két hét alatt tízezer kilométert utazik autóban, és vannak napok, mikor síruhában, laptoppal az ölében szakít időt rá, hogy szezon közben se maradjon el egyéb teendőivel.

Kezdjük azzal, ami ismertté tett. Kiskamaszként YouTube-csatornát indítottál, és elkezdtél sneakerekkel, azaz gumitalpú sportcipőkkel foglalkozni. Honnan jött ez a szenvedély az életedbe?

Sokan kritizálják a hazai oktatási rendszert, nekem csak jó tapasztalataim, és olyan tanáraim voltak, akik megtanítottak a tanulás szeretetére. A német nyelv így hamar az életem részévé vált. Hat iskolai év után úgy döntöttem, akkor már tökéletes német nyelvtudással, hogy Ausztriában folytatom tanulmányaimat, ahol a síkarrieremre tudok fókuszálni. Ezért már alsósként a német popkultúrában szocializálódtam, ahol a sneakerek sokkal felkapottabbak voltak, mint itthon. Én pedig szinte egyből szerelembe estem ezekkel a cipőkkel, és főleg a mögöttük megbújó történetekkel. Miután könyvet írtam a témában, elindítottam YouTube-csatornámat.

A szüleid mit szóltak ehhez a nem épp költségkímélő hobbihoz?

Tavaly nyáron jelent meg egy dalom, amiben van is egy olyan sor, hogy: A szüleim hagyták, hogy szálljak. Szerencsére hihetetlenül támogatóak voltak, mert látták, hogy számomra ez sokkal többről szól, mint hogy cipőket vásároljak. Ez sok dologban nyilvánult meg, például amikor karácsonyra cipőket kértem, ők könyveket ajándékoztak, amik a cipőkről szóltak. Ebből is látszik, hogy értették a szenvedélyem okát, hátterét, és támogattak.

Ha valahol ki tud ütközni generációs különbség, akkor ez pont egy olyan szenvedély, ami szokatlan lehetett a szüleid számára.

Igen, ez így van, és a tudatuk mélyén biztos volt bennük egy gondolat, hogy mi értelme lehet ezeknek a cipőknek, de ezt sosem vetítették ki rám. Pedig akkoriban ez még szokatlanabb hobbi volt.

Z generációs szakértőként beszélnek rólad. Honnan veszed fel a titulushoz passzoló tudást?

Tizenhárom évesen töltöttem először Oxfordban a nyaram egy részét, ahol már az első évben a General Electrics vízióját és misszióját elemeztük. Ide a világ minden pontjáról jönnek fiatalok, akikkel két héten keresztül zseniális szaktekintélyektől tanulunk. Korán elhivatott szenvedélyemmé vált a márkák működésének és a generációkkal való összefüggésének a tanulmányozása. A szüleim a klasszikus értékrendek szerint neveltek, ennek köszönhetően rengeteget olvasok, és az elmúlt pár év is sokat tanított, minden vállalati prezentáció és beszélgetés pluszismeretekkel gazdagít. A külföldi szakmai történéseket is figyelemmel követem a mentoraimnak köszönhetően.

Nem lehet, hogy a sokat hangoztatott generációs különbségek csupán abból adódnak, hogy más korosztály testesíti meg a Z, Y, X generáció tagjait? Nyilván vannak korszakos jellemzők, de valószínűleg a mostani felnőtteket sok ugyanolyan dolog érdekelt, mint a mai fiatalokat.

Magam is úgy vélem, hogy a generációs különbségeket sokszor túlbecsülik. Attól függetlenül, hogy átfordul egy évszám a naptáron, nem változnak meg az alapösztönök, nem fordulnak emiatt ellentétes irányba az emberek, ahogy a DNS-re sincs hatással. Nem ez határozza meg az értékrendeket. Különbözőek vagyunk, mert különböző világban élünk, de a hasonlóságaink sokkal többek. Az embereket más hatások érik, ha most nem is érezzük annyira. Például ha tíz év múlva visszatekintünk a Covid-időszakra, talán látni fogjuk, milyen hatást gyakorolt ez a mostani fiatalokra. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/18/trunk-tomi-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dobó Kata mesél élete fordulópontjairól

Dobó Kata mesél élete fordulópontjairól

Liebhaber Judit az egykori modell, miután beutazta a fél világot a kilencvenes években, az Adjuk meg …