2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / 88 éves korában meghalt Michael Parkinson, az interjúkirály

88 éves korában meghalt Michael Parkinson, az interjúkirály

Sir Michael Parkinson fél évszázados tévés karrierje alatt a legnagyobb sztárokkal készített interjúkat. Kétezer híres vendége között volt George Best, Muhammad Ali és Madonna is. Ő lett a szimbóluma az egyszerű, közvetlen stílusú szemtől szembeni interjúknak, amikkel iskolát teremtett – írja a The Sun.

Családjának közleménye szerint Sir Michael Parkinson rövid betegség után tegnap este hunyt el békésen, családja körében. Sir Michael, becenevén Parky, Cudworthben született 1935-ben, majd 16 évesen otthagyta az iskolát, és a Barnsley Chronicle újságírójának állt, ezután behívták katonának. Mivel fél gőzzel nem csinált semmit, a hadsereg legfiatalabb kapitánya lett, a szolgálat lejárta után viszont visszatért az újságíráshoz, és a Daily Express munkatársa lett.

A nagy áttörés 1965-ben következett be, amikor megkapta a The Sunday Times sportrovatát. Az évtized végén azonban az újságokat ott hagyta a televízióért, és riporter lett, majd a BBC kötelékében a Twenty-Four Hours késő esti hírműsorban vállalt szerepet.

Forradalmi interjúk

A BBC-n 1971-től volt saját műsora, a Parkinson. A lényegre törő, közvetlen stílusú beszélgetések hamar meghozták a népszerűséget.

Főleg a zene, a film és a sport világának óriásaival beszélgetett, többek között David Beckham, Meg Ryan, Orson Welles, David Bowie, Clint Eastwood, Tom Cruise és David Attenborough szerepelt kedves vendégei között.

A leghíresebb interjúja 1976-ban volt Rod Hull előadóművésszel, akinek a kesztyűbábja, egy emu, folyamatosan támadta a műsorvezetőt, amitől Parkinson végül leesett a székről.

A beszélgetős műsor 1982-ig tartott, ezután Parkinson csatlakozott a The Famous Five reggeli […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/22/michael-parkinson-brit-interju-televizio-riport-stephen-fry/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

Nicholas Binge mélységesen szeret minden furcsaságot, bármit, ami feszegeti a határokat, és bármit, amitől elsírja …