2021. január 28., csütörtökMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / 7+1 zseniális időutazós film

Hirdetés

7+1 zseniális időutazós film

Finoman szólva is rendhagyó évet zárunk. A vírus-helyzet megmutatta, hogyan változhat meg egyik pillanatról a másikra az egész világ. Sok lemondással, újra gondolással járt az elmúlt pár hónap, és valószínűleg akadnak dolgok, amiket utólag másképp csinálna az ember.

film

Fotó: IMDb

Persze minden okkal történik, de elméleti síkon kalandozni azért szabad. Hét időutazós filmet hoztunk, amik kicsit kiemelnek a jelenből.

Hirdetés

1. Pillangó-hatás (2004)

A pillangó-effektus szerint egy lepke szárnycsapása a világ másik végén képes tornádót okozni. Ezt az elméletet alapul véve készült el Pillangó-hatás című film. A történet főszereplője (Ashton Kutcher) Evan, akinek traumatikus szituációkban emlékezetkiesése van, így kiskorától naplót vezet. A srácnak van egy gyerekkori barát-szerelme Kayleigh (Amy Smart), aki nem tudja feldolgozni a szörnyűségeket, amik fiatalon vele történtek, lecsúszik és meghal. Evan pedig felfedezi, hogy a naplóját olvasva, vissza tud menni az időben az adott bejegyzés napjára.

Ezt a képességet arra használja, hogy a múltbéli döntéseken változtatva más irányba terelje Kayleigh életét. A film alternatív történeteket mutat be, amiknek alapjául mindig egy apró változtatás szolgált, mégis hatalmas, lényegi különbségekhez vezet. A történet a „mi lett volna ha” kérdésen alapszik, de abba az irányba tereli a néző válaszát, hogy az ember nem saját élete kovácsa, és nem lehet istent játszani.

2. Jöttünk, láttunk, visszamennénk (1993)

Csaknem harminc éves Christian Clavier filmje, de még mindig ugyan olyan szórakoztató. A történet szerint két középkori ember (Jean Reno), aki egy lovag, és félkegyelmű fegyverhordozója, akit Clavier alakít, előre utazik az időben. Alapszituációnak ez bőven elég ahhoz, hogy a franciák a lehető legtöbb helyzetkomikumot kihozzák a két világ ütköztetéséből. Telerakták vicces pillanatokkal, hogy az időtálló legyen, végig szórakoztató, és mellette görbe tükröt mutat a modern társadalomnak. A film 1998-ban folytatást kapott, majd 2016-ban érkezett hozzá egy harmadik rész is.

3. Időről időre (2013)

Egy film, ami bebizonyította, hogy ahhoz, hogy egy romantikus vígjáték működjön, nem kell olcsó sablonokat követnie. Sőt, rejthet magában ezen túlmutató tartalmat is, és szólhat a szerelem mellett egyéb fontos érzelmekről.

Az Időről időre pont ezért lett egy olyan alkotás, ami a férfiaknál sem vágja ki a biztosítékot. A sztori kedvesen indul, de elég mély […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/12/27/7_1_zsenialis_idoutazos_film/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fémmel dúsított középkori dallamok

Fémmel dúsított középkori dallamok

Mi a mittelalterrock receptje? Vedd a nem túl dallamos német nyelvet, adj hozzá egy jó …