2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / 7+1 hajmeresztő Squid Game-teória

Hirdetés

7+1 hajmeresztő Squid Game-teória

A Squid Game rekordidő alatt a Netflix legnépszerűbb és legnézettebb produkciójává nőtte ki magát. Debütálása óta bérelt helye van a platform top 10-es listáján, és nagyon úgy tűnik, hogy még jó ideig ott is marad.

Mivel a dél-koreai sikersorozat első évadában rengeteg lezáratlan szál, homályos utalás és részlet is fűszerezi a történetet, a folytatásban reménykedő rajongóknak rendesen beindult a fantáziája, és őrült teóriákkal árasztották el az internet népszerű, illetve eldugottabb bugyrait. 

Az első ehhez mérhető találgatáshullámot a Lost – Eltűntek című sorozat váltotta ki, illetve a Twin Peaks, de az még jóval az internet előtti időkben történt. A közelmúltban a Trónok harca váltott ki hasonló nézői aktivitást, napjainkban pedig a Rick és Morty című animációs sorozat pörgeti csúcsra a zsáner kedvelőinek agyát.

Hirdetés

Bár az alkotók nem erősítették meg, hogy készülne a Squid Game – Nyerd meg az életed folytatása, az biztos, hogy nézői igény lenne a második évadra. Addig is összegyűjtöttünk néhány izgalmas rajongói teóriát, mondanunk sem kell, hogy aki még nem látta a sorozatot, ne olvasson tovább, mert mindegyik pont spoilereket tartalmaz.

  • Egy népszerű elmélet szerint akkor dőlt el Seong Gi-hun karakterének későbbi pozíciója a játékban, amikor beszervezték, és választania kellett a piros vagy a kék kártya közül. A kék kártya a játékosokat, a piros pedig az őröket jelképezi, Gi-hun pedig a kéket választotta, így játékos lett. Sokan úgy gondolják, hogy ha a pirosra esett volna a választása, őrként vehetett volna részt a Squid Game-ben, amit azzal támasztanak alá, hogy a piros ruhás, kapucnis, fekete maszkos fegyveresek is szigorú rend szerint működtek, cellákban aludtak, és ugyanúgy veszélyben volt az életük.
  • Egy másik teória arra hívja fel a figyelmet, hogy a második rész olyan, mintha elővetítették volna a főbb karakterek halálát. Például Deok-Su úgy menekült el a rátámadók elől, hogy leugrott egy hídról, a játékok során pedig akkor halt meg, mikor Mi-Nyeo lerántotta magával az üveghídról. Kang Sae-byeok, aki kést tartott egy férfi nyakához, átvágott torokkal halt meg. Sang-woo, aki az öngyilkosságot fontolgatta, maga vetett véget az életének. Ali a főnöke pénzét lopta el, tőle pedig […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/09/squid-game-rajongoi-teoriak-masodik-evad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

A szerb filmintézet a közelmúltban tizenkét elveszettnek hitt magyar filmet fedezett fel, ezeket hamarosan Magyarország …