2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / 20 éves a Harry Potter, mi lett a szereplőkkel?

Hirdetés

20 éves a Harry Potter, mi lett a szereplőkkel?

A fiú, aki túlélte. Harry Potter nevét mindenki ismeri, J. K. Rowling mágikus világán egy generáció nőtt fel. A könyvsorozat azokat is olvasásra késztette, akik alapvetően ódzkodtak ettől. Kellett ehhez a frappáns fogalmazásmód, a szerethető vagy éppen utálható szereplők és persze a fordulatos történet is. Az első felvonás filmes adaptációját, a Harry Potter és a bölcsek kövét 2001 novemberében mutatták be a mozik, vagyis ebben a hónapban lett 20 éves Chris Columbus alkotása.

0490042312 5mb

Fotó: / Northfoto

A Harry Potter és a bölcsek köve olyan sztárokat sorakoztatott fel, mint Flitwick professzor szerepében Warwick Davis, az évtizedek óta színészkedő és Golden Globe-díjas Richard Harris, aki Dumbledore-t, a Roxfort igazgatóját játszotta. Rajtuk kívül a Die Hardban is látott Alan Rickman a mindig mogorva, csapzott hajú Piton professzor talárjában gonoszkodott, de a szigorú Minerva McGalagonyként látott Maggie Smith játéka is élményszámba ment. A felnőtt karakterek közül még a mellékszerepekre is komoly neveket trombitáltak össze, gondoljunk csak Mr. Ollivanderre, akit John Hurt játszott, vagy a Fiona Shaw-féle Petunia nénire.

A gyerekszereplők fiatal koruk miatt ismeretlenek voltak a nézőközönségnek, de a Harry Potterként látott Daniel Radcliffe, a tudálékos Hermionét alakító Emma Watson és a szeplős-vörös hajú, Ron Weasley-ként látott Rupert Grint is milliók kedvence lett.

Hirdetés

De mi lett a Harry Potter fontosabb gyerekszereplőivel azóta? Összeszedtük!

Daniel Radcliffe

A főszereplőt, Harry Pottert játszó Daniel Radcliffe rögtön a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész után mindent elkövetett azért, hogy levesse magáról talárját, és elfeledtesse a nézőkkel, hogy ő volt anno a kis túlélő. Az Öld meg kedveseid című filmben Allen Ginsberg amerikai költő bőrébe bújt. Aztán nem sokkal később, 2013-ban a Szarvak című misztikus filmben játszott egy olyan fickót, aki maga volt az ördög. Az Egy ifjú orvos feljegyzései és más történetekben Radcliffe ugyancsak megjárta a poklot, csak ezúttal Jon Hamm-mel (Mad Men) karöltve.

Ez viszont semmi volt „Az ember, aki mindent tudott” című filmhez képest, ahol egy beszélő vízi hullaként tért vissza a színész.

Amellett, hogy a Szemfényvesztők 2-ben egy blockbusterben is kipróbálta magát, Daniel Radcliffe leginkább a tévében tudott érvényesülni. A 32 éves színész jelenleg is a Csodatévők című széria egyik fontos szereplője, a produkció 2019-ben indult, a harmadik évadánál tart jelenleg, és az HBO GO-n elérhető. Az egykori Harry Potter számára biztató a jövő, hiszen Brad Pitt, Sandra Bullock és Channing Tatum oldalán a The Lost Cityben lesz látható 2022-ben.

Rupert Grint

A vörös hajáról ismert Rupert Grintre abszolút igaz, hogy a tévében talált magára. A színész amellett, hogy a Blöff sorozatos verziójának egyik főszereplője volt, a Harry Potter után a Netflixen is bemutatott, Sick Note című, két évados szatírában brillírozott leginkább, ahol egy olyan fickó bőrébe bújt, akit tévesen ítélt halálos betegnek egy inkompetens orvos. Daniel aztán a 14 rész alatt jókora kalamajkába került, ugyanis nemcsak a munkahelyén volt kénytelen hazudni, a barátnőjét is megtévesztette, és még egy gyilkossági ügybe is belekeveredett.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/gPEfAwfXmzU" title="YouTube video player" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/21/harry-potter-es-a-bolcsek-kove-20-eves-jubileum-gyerekszereplok-mozi-film-lista/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Úgy indult az 1931-es esztendő, hogy az lesz a magyar filmgyártás egyik mélypontja. Nemcsak a …