2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Zsarolással vádolta meg Brüsszelt a lengyel igazságügyi miniszter

Hirdetés

Zsarolással vádolta meg Brüsszelt a lengyel igazságügyi miniszter

Zsarolással vádolta meg az Európai Bizottságot csütörtökön Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter – írta pénteken az Euractiv az AFP francia hírügynökségre hivatkozva.

A portál szerint a tárcavezető azt kifogásolta, hogy a brüsszeli testület a koronavírus-járvány gazdasági hatásait kezelni hivatott helyreállítási alap forrásait ahhoz köti, hogy a tagállamok ismerjék el az uniós jog elsőbbségét a nemzeti jogrendjükkel szemben. Ziobro szerint az uniós „zsarolás” üzenete, hogy „akkor adunk pénzt, ha megalázó feltételeket fogadtok el, ami csorbítja a szuverenitásotokat”.

Előző nap Paolo Gentiloni gazdasági biztos arról beszélt, hogy még nem ért véget a lengyel helyreállítási tervről szóló párbeszéd, amelynek része „az uniós jog elsőbbségének ügye” is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/04/zsarolassal-vadolta-meg-brusszelt-a-lengyel-igazsagugyi-miniszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

Lemondott az Egyesült Államok haiti különmegbízottja, éles hangvételű felmondólevelében bírálva a washingtoni vezetést, amiért haiti …