2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Zárlat alá került Olaszország szilveszterre

Hirdetés

Zárlat alá került Olaszország szilveszterre

December 31-től január 4-ig zárlat alá helyezték Olaszországot a járvány miatt. Az olaszok azonban a tűzijáték betiltása ellenére is az egyik legrosszabb esztendőnek tartott 2020 hangos búcsúztatásra készülnek.

A zárlat egész napos kijárási tilalmat jelent, tilossá vált a tartományok közötti közlekedés és leállt a kereskedelem, valamint a vendéglátás is.

Hirdetés

Engedménynek számít azonban, hogy napi egy alkalommal lehetséges rokonok és barátok meglátogatása, amennyiben az egy háztartásban élőkhöz legfeljebb további két, 14 évnél idősebb személy csatlakozik.

A felmérések szerint az olaszok 94 százaléka otthon tölti az év utolsó éjszakáját. A hírek szerint azonban tiltott házibulikat szerveznek, ezért a belügyminisztérium az utcai igazoltatás mellett interneten is ellenőrzést indított a szállások, ingatlanok bérlésének követésére.

A belügyminiszter bejelentése szerint 70 ezer csendőr, rendőr, tűzoltó vesz részt az ellenőrzésekben. Ezen kívül a szomszédokat is arra kérték, jelentsék a hatóságoknak a „gyanús” vendégségeket.

Országosan betiltották az utcai ünneplést, és számos városban tilos a tűzijáték is. Utóbbit azonban nehéz lesz megakadályozni, főleg az ország déli térségeiben, ahol balkonokról és teraszokról hangos tűzijátékkal készülnek búcsúztatni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/szilveszter_uj_ev_zarlat_olaszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Románia lakóinak csak a 35 százaléka oltatná be magát koronavírus ellen

Románia lakóinak csak a 35 százaléka oltatná be magát koronavírus ellen

Egy hétfőn közzétett felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a …