2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vuhan útja a kihalt utcáktól a zsúfolt medencés buliig

Vuhan útja a kihalt utcáktól a zsúfolt medencés buliig

Zsúfolásig tömött medencék, több ezer ember egy helyen, felfújhatós gumimatracokon fickándozva és arcmaszk nélkül bömbölő zenére bulik. Ez nem az a kép, ami most, 2020 nyarán bárhol a világon megszokottnak, hétköznapinak tűnne. Szinte bárhol történne ilyesmi, annak lenne hírértéke. Az, hogy ráadásul nem is bárhol történt meg mindez a múlt hétvégén, hanem Vuhanban, a koronavírus kirobbanásának epicentrumában, az alábbi képeket és videókat virálisan terjedővé tette.

Több ezer ember vett részt a kínai Vuhanban egy aquaparkba szervezett zenei fesztiválon 2020. augusztus 15-én.

Több ezer ember vett részt a kínai Vuhanban egy aquaparkba szervezett zenei fesztiválon 2020. augusztus 15-én.

Fotó: Str / AFP

Azt a vuhani aquaparkot, amelynek képei most végigsöpörnek a világsajtón, júniusban nyitották meg ismét, a tulaj szerint a látogatók ugyanakkor csak augusztus elején kezdték újra ellepni a medencéket – írja a BBC

De hogy jutott el oda a kínai nagyváros, ahol tavaly év végén jelent meg, hogy a követekző nyáron már ilyen buliknak is otthont adhat?

#UPDATE Thousands of partygoers packed out a water park over the weekend in the central Chinese city of #Wuhan, where the #coronavirus first emerged late last year, keen to party as the city edges back to normal life https://t.co/CEp6RFj9te pic.twitter.com/2yrzALahuD

— AFP news agency (@AFP) August 17, 2020

Január 23-án  került vesztegzár alá  a kínai Hupej tartomány központja, Vuhan, miután a 11 millió fős városból terjedni kezdett az azóta  világjárványt  okozó koronavírus.  Ekkor nagyvárosban 400 felett volt az igazolt fertőzöttek száma és 17 olyan halálesetet regisztráltak, amely a fertőzéshez volt köthető, de Vuhan már ekkor a vírus gócpontjaként volt ismert világszerte. A teljes vesztegzár előtt mindössze egyetlen héttel jelentették be a kínai hatóságok, hogy a koronavírus terjed emberről emberre, ez korábban nem volt ismert.

Kína tíz legnagyobb városának egyikét ezzel teljesen elzárták az ország többi részétől és emberek ezreit tesztelték, illetve kötelezték karanténra.  

A tömegrendezvényeket betiltották és azt kérték az emberektől, hogy mindenféle összejövetelt kerüljenek. Márciusban aztán már elkezdődtek az enyhítések:

  • háztartásonként egy ember maximum két órára elhagyhatta az otthonát,
  • a bevásárlóközpontokat újranyitották,
  • újra indult a tömegközlekedés,
  • de ekkor még mindenhol ügyelni kellett a távolságtartásra és a maszkviselés is kötelező volt.
Arcmaszkot viselő lány biciklizik a kínai Hupej tartomány központjában, Vuhanban 2020 március 28-án, amikor a két hónapos szigorú vesztegzár után már enyhítettek a közlekedési korlátozásokon a városban.

Arcmaszkot viselő lány biciklizik a kínai Hupej tartomány központjában, Vuhanban 2020 március 28-án, amikor a két hónapos szigorú vesztegzár után már enyhítettek a közlekedési korlátozásokon a városban.

Fotó: Hector Retamal / AFP

Április elején tovább enyhítették a vírus terjedésének megelőzésére létrehozott szabályokat, április 8-án megszűnt a vesztegzár. Az eddig szigorú karanténszabályok között élő Vuhan lakói fellélegezhettek, a város nevéhez viszont hozzátapadt a “koronavírus gócpontja” megnevezés. Pedig ahogy minden más városnak, úgy Vuhannak is volt története a vírust megelőzően,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/20/vuhan_kina_koronavirus_karanten_lezaras_medences_buli/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

90 éve született Ray Charles

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/23/ray_charles_90_eves_lenne/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …