2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vörös riasztást adtak ki a hőség miatt, 43 fokot mértek Franciaországban

Hirdetés

Vörös riasztást adtak ki a hőség miatt, 43 fokot mértek Franciaországban

A Dél-Európát napok óta sújtó kánikula szombaton fokozódott, több melegrekord is megdőlt. Spanyolországban óriási erdőtűzzel küzdenek a tűzoltók – az erről készült videót ebben a cikkünkben találja. Franciaország szinte egész területét – de főként az atlanti-óceáni partszakaszt – sújtotta a hőség szombaton, tizenegy megyében. Az ország délnyugati részén vörös riasztást adtak ki – közölte a Météo-France meteorológiai szolgálat.

A vörös vagy narancsszínű riasztás a francia lakosság háromnegyedét érinti, 45 millió embert.

SZOMBAT DÉLUTÁN 42-43 FOKOT MÉRTEK DÉLNYUGAT-FRANCIAORSZÁGBAN.

Hirdetés

Több abszolút rekord is megdőlt, egyebek mellett Biarritzban, ahol 42,9 fok volt, 2,3 fokkal magasabb, mint a 2003. évi előző rekord.

hőhullám délnyugati irányból húzódik északkeleti irányba, a hőmérséklet 37 és 41 fok közötti délnyugaton, az ország középső részén és a párizsi régióban. A hőség miatt számos ünnepség, sport- és kulturális esemény is elmaradt. Egyes városokban a múzeumok beengedik a hűsölni vágyókat, Bordeaux-ban ingyenes a belépés.

A franciaországi hőhullámok gyakoribbá válása tudósok szerint az általános felmelegedés közvetlen következménye. A forró légtömegek Észak-Afrikából érkeztek az Ibériai-félszigeten át Franciaországba.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/franciaorszag-hoseg-riado-erdotuz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

A magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz hatóságokkal, amelyek továbbra sem tudnak magyar áldozatokról …