2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Volt, hogy konyakot kapott kémkedésért az amerikai katona

Volt, hogy konyakot kapott kémkedésért az amerikai katona

Vádat emeltek az Egyesült Államokban pénteken egy amerikai katona ellen, aki katonai titkokat adott át az orosz hírszerzésnek arról, hogy az egysége milyen tevékenységeket végez korábbi szovjet tagköztársaságokban.

A 45 éves Peter Rafael Dzibinski Debbins zöldsapkásként szolgált, és az orosz hírszerzőknek azt mondta magáról, hogy “Oroszország fiának” érzi magát.

Az ügyészek szerint Debbinst az vezérelte, hogy úgy érezte, az Egyesült Államoknak túl nagy a hatalma, amit helyre kell tenni. Emellett üzleti kapcsolatokat is ki akart alakítani Oroszországban, és elégedetlen volt katonai előmenetelével. Az ügyészek szerint a férfi 1996 és 2011 között kémkedett a társai után.

A férfi édesanyja a Szovjetunióban született, és Debbins a feleségét Cseljabinszkben ismerte meg, ott is házasodtak össze 1997-ben. A vádirat szerint nyilatkozatot írt alá, hogy Oroszországot akarja szolgálni, és Ikar Lesznyikov néven jelentett az orosz hírszerzésnek. Eleinte pénzt sem fogadott el, később jelképes javadalmazást kapott szolgálataiért. Egyszer egy üveg konyakot kapott fizetségként, máskor orosz katonai egyenruhával hálálták meg a tevékenységét. Munkája során […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/22/volt_hogy_konyakot_kapott_kemkedesert_az_amerikai_katona/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A spanyol kormány rendeletben szabályozza a távmunkát

Törvényerejű rendeletet fogadott el a távmunka szabályozására keddi ülésén a spanyol kormány. María Jesús Montero …