2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Volt CIA-igazgató: Putyin azt hiszi, túl tud járni Európa eszén

Hirdetés

Volt CIA-igazgató: Putyin azt hiszi, túl tud járni Európa eszén

David Petraeus volt CIA-igazgató szerint az orosz téli offenzíva kudarcot vallott, eközben az ukrán erők tavaszi, kora nyári offenzívára készülnek, amelyben fontos szerepet játszanak majd a nyugati fegyverek. Arra számít, hogy az évet az ukrán hadsereg sikerekkel zárja majd. Mint mondta, az ukrán erőket Németországban, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és Ukrajnában képezték ki, ezért abban bizakodik, hogy Ukrajna eléri céljait.

Az ukrán ellentámadás céljaira kitérve elmondta, hogy annak kettős célja lesz:

  1. elvágják az orosz kommunikációs vonalat a Krímhez Ukrajna délkeleti részén, valamint
  2. meggyengítik vagy összeomlasztják az orosz erőket Dél-Ukrajna széles területén, miközben felszabadítják a tavaly elfoglalt területeket.

Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szerint az ukránok az oroszok mészárszékévé tették a várost. Az interjú készítője felvetette a lehetőségét annak, hogy ez mindvégig az ukrán terv része volt, hogy úgynevezett szűkkeresztmetszet-taktikát alkalmazzanak, és az oroszok elpazarolják az embereiket. Ezt ugyan a volt CIA-igazgató nem tudta megerősíteni, de szerinte Volodimir Zelenszkij felismerte, hogy Oroszországnak nem szabad olyasmit adni, amit győzelemként vagy az orosz erők által kitűzött célok eléréseként lehetne tálalni.

Hirdetés

David Petraeus 2009-ben

David Petraeus 2009-ben

Fotó: Mark Wilson / Getty Images Hungary

Az ukrán erőknek azonban – mint mondta – nincs jól képzett és felszerelt egységük, ezért abba a problémába ütköztek, hogy nincs alternatívájuk, amikor az oroszok újabb és újabb támadási hullámot indítanak. Azonban fontos megjegyezni, hogy a jövőbeni offenzívához képzett egységeket vetnek majd be, akik már most kiképzésen vannak, és koherensebb szervezettséggel rendelkeznek, mint az oroszok – vélekedett. Hozzátette, hogy az oroszoknak nincs igazi szervezettségük, és a túlélés esélye az orosz katonák számára hasonlít az első világháborúra. Az ukránok védelmi oldalán viszont olyan képességekkel állnak szemben, amelyek sokkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/23/haboru-oroszorszag-ukrajna-david-petraeus-cia-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …