2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Volodimir Zelenszkij: Meg kell büntetni Oroszországot

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij: Meg kell büntetni Oroszországot

Volodimir Zelenszkij szerdán az ENSZ Közgyűlésében a világ vezetőihez intézett beszédét azután mondta el, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte Moszkva első háborús mozgósítását a második világháború óta, és azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereket vet be Oroszország védelmében, amit meghatározó kelet-nyugati összecsapásnak nevezett.

Moszkva mintegy 300 ezer katonát tervez besorozni, ami nyilvánvalóan fokozza a februárban kezdődött ukrajnai inváziót, amely több ezer halottat követelt, milliókat kényszerített lakóhelyük elhagyására, és romba döntötte a városokat.

Putyin eddigi legkockázatosabb belpolitikai lépése

Oroszország mozgósítása Putyin két évtizedes hatalmának talán legkockázatosabb belpolitikai lépése, amely a Kreml hónapokig tartó ígéreteit hiteltelenítette, miszerint nem tesz ilyesmit. A részleges mozgósítás olyan időszakban történik, amikor Oroszországnak számos kudarccal kell szembenéznie a harctéren – írja a Reuters.

Hirdetés

A besorozás miatti aggodalom odáig vezetett, hogy az Oroszországból induló repülőjáratok gyorsan elkeltek, és a bebörtönzött ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij tömeges tüntetésekre szólított fel a mozgósítás ellen. Az OVD-Info független tüntetésfigyelő csoport szerint szerda estig 38 orosz városban körülbelül 1400 embert vettek őrizetbe a tüntetéseken.

Zelenszkij a béke öt, szerinte egyelőre nem tárgyalható feltételét fogalmazta meg. Ezek között szerepel az orosz agresszió megbüntetése, Ukrajna biztonságának és területi integritásának helyreállítása, valamint biztonsági garanciák.

Ukrajna ellen bűncselekményt követtek el, és mi igazságos büntetést követelünk

– mondta az elnök az ENSZ-testületének. Az ENSZ számos küldöttje állva tapsolt Zelenszkijnek a beszéde végén. Putyin egy televíziós beszédében rendelte el a részleges sorozást, amelyben négy ukrán tartomány elcsatolását is bejelentette, és azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország védelmében nukleáris […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/22/orosz-ukran-konfliktus-haboru-volodimir-zelenszkij-ensz-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

12 nap után egy folyóban találtak meg egy eltűnt gyereket Japánban

A kislány szeptember 23-án tűnt el. Egy meleg, átlagos szeptemberi napon, nem sokkal dél előtt …