2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vlagyimir Putyin pozícióba helyezte a Kreml vezetőinek következő generációját

Hirdetés

Vlagyimir Putyin pozícióba helyezte a Kreml vezetőinek következő generációját

Vlagyimir Putyin orosz elnök lefokozta Nyikolaj Patrusevet, a Kreml nemzetbiztonsági stratégiáját kidolgozó hidegháborús harcost a hajóépítő ipar felügyeletére, miközben két fiatalabb hadnagyot emelt a Kreml vezető pozícióiba – írja a Reuters.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Vlagyimir Putyin az ukrajnai háború kitörése óta nem látott átszervezést hajtott végre Oroszország védelmi minisztériumában az elmúlt hétvégén. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ment, a katonai tapasztalattal nem rendelkező Andrej Belouszov jött, Patrusev sorsa kérdéses volt.

Oroszország elnöke megújította és újra kinevezte a Kreml-adminisztráció felső vezetését. A várakozásoknak megfelelően a Kreml-apparátus fő magja változatlan maradt, mindössze két szenzáció van az események között. Alekszej Gyumin esetében mindenképpen „kilátásokkal teli” előléptetésről van szó, Nyikolaj Patrusevnél azonban sokkal bonyolultabbak a dolgok.

Hirdetés

Nyikolaj Patrusev 2015. március 2-én Moszkvában, Oroszországban

Nyikolaj Patrusev 2015. március 2-én Moszkvában, Oroszországban

Fotó: Sasha Mordovets / Getty Images Hungary

A 72 éves Nyikolaj Patrusev évtizedek óta vezetői tisztségeket tölt be, régóta az orosz elnök belső körének tagja. 2008 óta vezeti a Biztonsági Tanácsot, többen úgy vélik, hogy segített az ukrajnai invázió kitervelésében is. Dmitrij Peszkov vasárnap késő este az orosz állami médiának azt mondta, hogy az új szerepét „a következő napokban” jelentik be.

Egyes elemzők az előléptetését várták, annak lehetőségét sem zárták ki, hogy valami teljesen új tisztségben jelenhet meg. A Kreml egyébiránt az elmúlt hét elején jelentette be, hogy a fiát, a 46 éves Dmitrij Patrusev korábbi mezőgazdasági minisztert miniszterelnök-helyettessé léptetik elő.

Vlagyimir Putyin végül Patrusevet, a Putyin szülőhelyén, Szentpéterváron élő egykori KGB-tisztet a modernkori politbüro szívéből – ahol 16 évig a Biztonsági Tanács titkáraként dolgozott – a Kreml segédjeként a hajóépítés felügyeletére helyezte át.

A Kreml szerint a 72 éves idősebb Patrusev hatalmas tapasztalatát egy kissé más jellegű szerepkörben fogja kamatoztatni, de a hajógyártás „abszolút stratégiai ágazat”, és nem zárták ki, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/15/oroszorszag-vlagyimir-putyin-kreml-kinevezes-alekszej-gyumin-nyikolaj-patrusev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …