2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vizsgálatot folytatnak az Apple ellen Németországban

Hirdetés

Vizsgálatot folytatnak az Apple ellen Németországban

Eljárást indított az Apple ellen a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt). Azt próbálják kideríteni, hogy az App Tracking Transparency nyomkövetési szabályai nem versenyellenesek-e – írja a HVG

Az ATT (ATT-keretrendszer) tavaly áprilisban jelent meg az iOS 14.5-tel (illetve az iPadOS 14.5-tel és a tvOS 14.5-tel), melynek lényege, hogy a felhasználók megtilthatják, hogy harmadik fél által jegyzett alkalmazások figyeljék az internetes tevékenységüket, hogy megfelelő reklámokkal bombázhassák őket. Az ATT megjelenése előtt az eszköz egyedi hirdetési azonosítója alapján követhették nyomon az alkalmazások a felhasználókat. Az újítás bevezetése után 70-75 százaléka az iOS-felhasználóknak viszont letiltotta a követést.

A fogadtatás vegyes volt 

Az ATT fogadtatása nem volt egyöntetűen pozitív: alkalmazásfejlesztők, kis független fejlesztők és olyan nagyvállalatok is, mint a Meta, arról panaszkodtak, hogy jelentősen rontotta a bevételeiket az ATT. Miközben az adatvédelmi szakértők lelkesen dicsérték az új funkciót, amelynek köszönhetően a felhasználók visszakapták a kontrollt az adataik felett. 

De mi a német versenyhivatal problémája az ATT-val? 

Hirdetés

Többek között az, hogy a követési lehetőségek különösen fontosak lehetnek olyan szolgáltatók számára, amelyek olyan alkalmazást kínálnak, amelyek ingyenesen elérhetők, ám reklámokból finanszírozzák őket. A legnagyobb probléma a németek szerint azonban az, hogy ezek alól a szabályok alól pont az Apple kivétel. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/22/nemetorszag-apple-vad-szabalyok-vizsgalat-onbiraskodas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …