2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vizsgálat indult Marine Le Pen ellen a kampányköltségei miatt

Hirdetés

Vizsgálat indult Marine Le Pen ellen a kampányköltségei miatt

Vizsgálat indult Franciaországban Marine Le Pen 2022-es elnökválasztási kampánya, mivel a hatóságok szerint illegális finanszírozás vetődött fel – erősítette meg kedden a párizsi ügyészség az MTI közlése szerint.

Az előzetes eljárás július 2-án indult egy jogi személytől érkezett hitel ügyében  – közölte a vádhatóság, azonban a gyanú természetéről és részleteiről azonban nem árultak el részleteket.

Franciaországban a választási kampányok finanszírozását 1990 óta egy független szervezet, a Kampányszámlák Nemzeti Bizottsága (CNCCFP) intézi és ellenőrzi, s a hatóság jóváhagyása nyomán kapják meg a jelöltek a kampányköltségek egy részének visszatérítését az államtól.

Hirdetés

Ez a hatóság jelezte a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje kampánya finanszírozásának szabálytalansága miatti gyanút 2023-ban a párizsi ügyészségnek. A nyomozást a párizsi bűnügyi rendőrség pénzügyi részlege folytatja le egy független vizsgálóbíró irányítása alatt – jelezte az ügyészség.

Ügyfelemet soha semmilyen minőségben nem hallgatták meg semmilyen tényállásról ezzel az általános váddal kapcsolatban

– fogalmazott közleményében Marine Le Pen ügyvédje, Rodolphe Bosselut.

„Most egy olyan médiakampánnyal néz szembe, amelyre még nem tud reagálni, sem védekezni, mivel nincs tudomása a konkrét panaszokról, melyek részletes válasz tárgyát képezhetnék” – tette hozzá az ügyvéd, jelezve, hogy „hiába” kért további részleteket az ügyészségtől.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/09/franciaorszag-marine-le-pen-vizsgalat-elnovalasztas-kampany-szabalytalansag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …