2020. szeptember 21., hétfőMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vizsgálat indult egy francia hetilap ellen

Vizsgálat indult egy francia hetilap ellen

Rasszista sértés gyanújával vizsgálatot indított hétfőn a párizsi ügyészség amiatt a “politikai fikció” miatt, amely rabszolgaként ábrázolt egy fekete bőrű képviselőnőt a Valeurs Actuelles című ultrakonzervatív hetilapban.

A hetilap, amely saját meghatározása szerint “vállalja jobboldaliságát”, csütörtökön megjelent számában egy hétoldalas szöveget közölt, amelyben a lap magyarázata szerint Daniele Obono radikális baloldali képviselőnő “megtapasztalja az afrikaiak felelősségét a rabszolgaság borzalmaiban”.

A cikket illusztráló rajzokon a fekete bőrű párizsi politikust láncra vert rabszolgaként ábrázolják.

A lap azt állítja, hogy egy olyan fikcióról van szó, amely arra kívánta ráirányítani a figyelmet, hogy az afrikaiak milyen módon vettek részt a 18. században a rabszolgaság megszervezésében. A publikációt elítélte a teljes francia politikai elit a hét végén, Emmanuel Macron államfő pedig szombaton személyesen felhívta Daniele Obonót, hogy támogatásáról biztosítsa, és jelezte, hogy a rasszizmus minden formáját határozottan elítéli – közölte az elnöki hivatal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/31/vizsgalat_indult_egy_francia_hetilap_ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ománba költözött az utolsó zanzibári szultán

Kilencvenegy éves korában végre a családjához költözhetett Ománba Zanzibár egykori szultánja – számolt be a …