2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Visszalépett a jelöltségtől Andrej Danko

Hirdetés

Visszalépett a jelöltségtől Andrej Danko

Andrej Danko a hétfői pozsonyi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy visszalépett a jelöltségtől  egy másik elnökjelöltnek, Stefan Harabínnak, a legfelsőbb bíróság korábbi elnökének javára – írja az MTI. 

Az SNS elnöke a döntést a választói preferenciák alakulásával, illetve azzal indokolta, hogy ilyen módon szeretné megelőzni a nemzeti-konzervatív erők szétforgácsolódását.

Már januárban úriemberek módjára megállapodtunk, hogy kettőnk közül a másik azt fogja támogatni, akinek a választások előtti felmérésekben nagyobb lesz a támogatottsága

– idézte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Danko szavait. Andrej Danko egyúttal felkérte pártja választóit, hogy a szombati voksoláson Stefan Harabínt támogassák.

Hirdetés

A szlovák kormánykoalíció másik két pártja, a Robert Fico miniszterelnök vezette Irány (Smer-SSD) és a Hang (Hlas-SD) Peter Pellegrinit támogatja az elnökválasztáson. Peter Pellegrini a Hlas elnöke, és jelenleg a pozsonyi parlament házelnöki tisztjét is betölti.

Andrej Danko korábban többször is kritikus nézeteinek adott hangot Peter Pellegrinivel kapcsolatban, hétfőn pedig egy erre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Peter Pellegrini nem tartott igényt az SNS támogatására.

Stefan Harabín, aki békepárti jelöltnek jellemezte magát a hétfői sajtótájékoztatón, megköszönte Andrej Danko támogatását, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/18/szlovakia-andrej-danko-visszalepes-valasztasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …