2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Víruspingpong: Európa és Kína egymásra mutogat

Hirdetés

Víruspingpong: Európa és Kína egymásra mutogat

Lehet, hogy egy olasz ráköhögött egy németre, aki ráköhögött egy gyorsfagyasztott árucikkre, azt egy kínai megfogta, elment egy nemzetközi sporteseményre, köhintett egyet, majd a sportolók hazavitték a kórt Európába. De az is lehet, hogy nem. Lényeg, hogy ne Kínára terelődjön a gyanú.

A járvány kezelésével küszködő Egyesült Államok elnöke, Donald Trump számtalanszor és nyomatékosan kijelentette, hogy a Covid–19-járvány Kínában tört ki, onnan származik, ezért megilleti a kínai vírus elnevezés. Trump ezzel hárította a felelősséget azért, hogy országát megfektette a járvány, pedig már az év elején tisztában volt azzal, hogy egy új típusú, kifejezetten ragályos kórokozó száll a levegőben. 

Egy friss olaszországi tanulmány szerint azonban meglehet, a vírus már Európában volt 2019 szeptemberében, mintegy három hónappal azelőtt, hogy Kínában azonosították volna az első fertőzéseket. Egyben öt hónappal azelőtt, hogy Olaszországban igazolták az első megbetegedéseket. 

Hirdetés

Az olasz nemzeti onkológiai intézet tanulmánya szerint tavaly szeptember és idén március között mintegy 950 önkéntes vett részt tüdőrákszűrésen, és 12 százalékuk vérében kimutatták a vírus ellen képződött ellenanyagot, azaz antitestet. Az ellenanyag-termeléshez idő kell, így az olasz eredmények azt feltételezik, hogy sokan már átestek a fertőzésen, és kialakult a védettségük. 

Az olasz kutatás társszerzője, Giovanni Apolone azt szűrte le, hogy

az új típusú koronavírus sokáig képes észrevétlenül, alacsony halálozási aránnyal lappangani a lakosság körében. Ez viszont nem azt jelenti, hogy eltűnőben lenne, hanem „készül a roham megindítására”, amikor a környezet – például a hőmérséklet – kedvezővé válik neki.

Rendőrök ellenőrzik a ki- és belépést Milánóban, 2020. február 25-én

Rendőrök ellenőrzik a ki- és belépést Milánóban, 2020. február 25-én

Fotó: Simor Dániel / Index

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/25/viruspingpong_egymasra_mutogat_a_nyugat_es_kina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Visszatért a második dózisért, Navalnij úr?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/22/navalnij-karikatura_terjed_a_twitteren/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …