2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Világszerte több mint százmillió ember kényszerült lakóhelye elhagyására

Hirdetés

Világszerte több mint százmillió ember kényszerült lakóhelye elhagyására

Oroszország ukrajnai inváziója miatt a konfliktus februári kitörése óta megugrott a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő emberek száma Európában, bár az ENSZ részletes jelentése szerint már tavaly is rekordot döntött a számuk. Világszerte százmillióan menekültek el otthonukból, akiknek egyharmada kiskorú, és egyre többen kényszerülnek elhagyni otthonukat.

Jelenleg több mint 14 millió ukrán van kitelepítve. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint több mint hatmillióan kerestek menedéket más országban. Az otthonuk elhagyására kényszerülők száma 2021 végén elérte a 89,3 milliót, ami nyolcszázalékos növekedés az előző évhez képest, és több mint kétszerese a tíz évvel ezelőtti számnak.

Ebbe beletartozik a rekordszámú, 27,1 millió menekült és 53,2 millió belső menekült, akik elmenekültek otthonukból, de az országon belül maradtak. A számban 4,4 millió, külföldre kitelepített venezuelai és 4,6 millió menedékkérő is szerepel. Az ENSZ Menekültügyi Szervezete szerint a belső menekültek száma „nagyjából hatvan százalékát teszi ki azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/20/ensz-menekultugy-migracio-haborus-menekultek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

A menetrend szerint közlekedő busznak valamilyen technikai hibából adódóan nem csukódott be a hátsó ajtaja. …