2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Világháborús óvóhelyből művészeti múzeum

Hirdetés

Világháborús óvóhelyből művészeti múzeum

A második világháborúban lőszerraktárként és óvóhelyként funkcionált az a sziklába vájt alagútrendszer, amely a brassói Várkert sétány alatt található. Csaknem hetven éve volt használaton kívül, most látogatható kiállítóteret hoztak létre benne – írta meg a Főtér

A katakombák idegenforgalmi mozgatóerejét már korábban felismerték, így az érdeklődők számára 15 fős csoportokban, ingyenesen volt lehetőség betérni a sziklába vájt alagútrendszer belsejébe. Most úgy tűnik, hogy új értelmezést kapott a helyszín felhasználása: 

az alagútban ugyanis létrehozták románia első újmédia-művészeti múzeumát. 

Hirdetés

A kiállítóhely angol elnevezést kapott, a Brassó Underground Museum névre hallgat, melyet csak BUM-ként rövidítenek. A művészeket azonnal megihlette a különleges helyszín, és az újmédia valamennyi eszköztárát felsorakoztatták, így a tükröket, az ultraibolya fényeket, világító képernyőket, hangszórókat és egyéb digitális eszközöket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/05/brasso-ujmediamuzeum-alagut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …