2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Videó: Jégeső árasztotta el a lengyelországi Gniezno városának utcáit

Hirdetés

Videó: Jégeső árasztotta el a lengyelországi Gniezno városának utcáit

A napsütést felváltva hirtelen jégeső árasztotta el a lengyelországi Gniezno városának utcáit. Annyi csapadék hullott a lengyel városban, amennyit a csatornarendszer már képtelen volt elvezetni, így a nyári ruhában sétáló járókelőknek és az autósok is a lehető leghamarabb biztonságos menedéket kellett keresniük az eső elől – derül ki az RTL Híradójából.

A gyalogosok többsége a fejét védve próbált a lehető leggyorsabban biztonságba menekülni, miközben térdig gázoltak a jeges vízben. 

Erre nem lehetett felkészülni. Pár perc alatt annyi csapadék esett, amennyit a csatornarendszer képtelen volt elvezetni. A tűzoltóság minden emberét mozgósította, de még ez sem volt elég, pedig más városokból is jött erősítés

Hirdetés

– nyilatkozta a helyi katasztrófavédelem szóvivője.

„Többen a kocsijukban rekedtek amikor lecsapott a vihar. Egy autót már majdnem teljesen elborított a jeges víz, amikor egy járókelő szó szerint odaúszott, és kiszabadította a bajba jutott sofőrt. Ezután mind a ketten a kocsi ajtajába kapaszkodtak, amíg a tűzoltók egy csónakkal ki nem mentették őket” – fogalmazott a szóvivő.

Amilyen gyorsan érkezett, olyan hamar tovább is állt a vihar, néhány órával később már nyoma sem volt a felhőszakadásnak. A szakértők szerint nem kizárható, hogy a szélsőséges időjárási jelenségnek köze lehet a klímaváltozáshoz.

Magyarországon sincs hiány csapadékból

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/22/lengyelorszag-gniezno-eso-csapadek-arviz-idojaras-vihar-katasztrofavedelem-gyalogos-auto-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …