2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vészhelyzetet hirdettek Lettországban

Hirdetés

Vészhelyzetet hirdettek Lettországban

Négyhetes országos veszélyhelyzetet hirdetett a lett kormány a gyorsuló koronavírus-járvány megfékezésére – tájékoztatott az MTI. A november 9-től december 6-ig tartó rendkívüli állapotról Krisjanis Karins kormányfő kabinetjének és a válságkezelő tanácsnak az együttes ülésén döntöttek.

Krisjanis Karins

Krisjanis Karins

Fotó: Johanna Geron / AFP

A döntés értelmében minden nyilvános rendezvény, így a szabadtéri gyűlések, demonstrációk és az ülősztrájkok tilosak. Emellett legfeljebb tíz ember, illetve két háztartás tagjai vehetnek részt a magán eseményeken. Ezen felül felfüggesztettek minden sporteseményt, kivétel a nemzetközi rendezvényeket, melyket megrendezik, de zártkapusak lesznek. Az üzletek sem maradtak ki a vészhelyzeti intézkedések alól, így  hétvégén vagy ünnepnapokon a bevásárlóközpontokban csak az élelmiszer-, illetve más nélkülözhetetlen árukat áruló boltok maradhatnak nyitva.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/06/veszhelyzetet_hirdettek_lettorszag_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izraeli kabinetminiszter: Ötletem sincs, hogy ki ölte meg Farizadét

Izraeli kabinetminiszter: Ötletem sincs, hogy ki ölte meg Farizadét

Izrael kabinetminisztere, Tzaji Hanegbi bejelentette, hogy nincs ötlete, ki állhat Mohszen Farizade iráni atomtudós meggyilkolása …