2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vérvörösre változott az ég, mindenki pánikba esett Kínában

Hirdetés

Vérvörösre változott az ég, mindenki pánikba esett Kínában

A helyiek által megosztott videók és fényképek a hatalmas égboltot skarlátvörös színben mutatták, amikor sokan kiléptek a házuk elé, hogy tanúi legyenek a kerületben először előforduló ilyen pillanatnak. Videofelvételen rögzítették a hátborzongató látványt, ahogy vöröslik az égbolt:

Van racionális magyarázat

A meteorológiai szakértők azonban gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy a jelentések szerint helyi hajókról származó fények visszaverődését a térség alacsony felhői okozták. Az eget bíborvörösre színező fények egy halászhajóból származtak, amely csendes-óceáni szajréhalakat fogott. A környékbeli tisztviselők azt is megerősítették, hogy a kikötővárosban nem jelentettek tüzet az égbolt vörösre színeződése idején.

A szakértők szerint Zhoushan kikötővárosban az időjárás tökéletes volt a fénytörési jelenséghez, mivel az ég felhős volt, szitáló esővel, ami az ég szokatlan vörösödéséhez vezetett, ami rövid ideig pánikot váltott ki. A meteorológiai iroda egyik munkatársa elmagyarázta, hogy a jó időjárási körülmények több víz képződéséhez vezetnek a légkörben.

Amikor jó az időjárás, a légkörben lévő több víz aeroszolokat képez, amelyek megtörik és szétszórják a halászhajók fényét, és létrehozzák a lakosság által látott vörös eget

Hirdetés

– mondta a meteorológiai hivatal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/09/kinaban-vervorosre-valtozott-az-eg-mindenki-panikba-esett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …