2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 332,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 332,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Versenyfutás a lélegeztetőgépekért

Hirdetés

Versenyfutás a lélegeztetőgépekért

Az Egyesült Államokban péntekre meghaladja a hetvenezret a koronavírusos esetek száma, a járvány áldozatainak száma pedig már ezer fölött van az országban. New Yorkban a legsúlyosabb a helyzet, de most egyre többen tartanak attól, hogy Louisiana államban, a négyszázezres New Orleansban is kemény hetek jönnek.

Hirdetés

De hogyan lett potenciális gócpont a déli város? A legnépszerűbb elmélet szerint egy tömegrendezvény lehetett a járvány melegágya. A városban február végén ért véget a híres karnevál, a Mardi Gras, ami több mint egymillió látogatót vonzott, a szakértők szerint emiatt robbanhatott be a járvány. „Én diagnosztizáltam a második esetet a városban, egy kritikus állapotba került nőt. Nála két héttel a Mardi Gras után jelentkeztek a koronavírus tünetei” – mesélte az NBC-nek Dr. Joshua Denson, aki a helyi Tulane Medical Centerben dolgozik.

Ő is úgy gondolja, hogy a rengeteg turistát vonzó fesztivál ideje alatt érkezhetett meg a városba a koronavírus, ami aztán szépen lassan terjedni kezdett. Az egyik első figyelemfelkeltő jel volt az is, hogy a fertőzöttek között volt a népszerű helyi amerikaifutball-csapat, a New Orleans Saints Super Bowl-győztes edzője, Sean Payton is. Neki a hónap közepén lett pozitív a koronavírustesztje, de csütörtökön már gyógyultnak nyilvánították az orvosok. 

Louisiana államban a csütörtök reggeli adatok szerint 1795 esetet regisztráltak és 65 halálesetről tudnak, de az utóbbi napokban meredek emelkedésnek indult a fertőzöttek száma, és már hétfőn arról írt a helyi sajtó, hogy a lakosságszámra levetítve New Orleansban súlyos a helyzet. Ráadásul félő, hogy csak előrébb lépnek majd a listán. A CNN is felfigyelt arra, hogy az államban néhány nap alatt ugrott fel százról ezerre a koronavírusos esetek száma, ezzel kapcsolatban szólaltatták meg Dr. Anthony Faucit, a Nemzeti Allergiaügyi és Járványügyi Intézet igazgatóját, és Amerika legfontosabb járványügyi szakértőjét. Fauci elmondta, hogy megfelelő korlátozó intézkedéseket hoztak meg az állam és a város vezetői, de lehet, hogy egy kicsit elkéstek.

Nem akarok hibáztatni senkit, egyszerűen csak arról van szó, hogy így zajlik egy járvány kirobbanása. Elsőre csak megjelenik, és mindenki azt hiszi, hogy minden rendben lesz, aztán meredeken elkezdenek emelkedni a számok. Ez történik most New Orleansban

– mondta Fauci.

Anthony Fauci

Anthony Fauci

Fotó: Mandel Ngan / AFP

Az állam kormányzója, John Bel Edwards egyébként már kedden kérvényezte, hogy nyilvánítsák katasztrófa sújtotta területté Louisianát, mivel így a szövetségi kormány is további támogatást bocsáthatna rendelkezésükre a helyzet kezeléséhez. Donald Trump elnök első körben New York, Kalifornia és Washington államokra hagyta jóvá a rendelkezést, de szerdán hasonlóan döntött Louisiana, Texas, Florida és Iowa államok kérésére […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/26/koronavirus_new_orleans_gocpont_egyesult_allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Németországban az idősebb korosztályt is elérte a koronavírus

Németországban az idősebb korosztályt is elérte a koronavírus

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Európában …