2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Véres harcok dúlnak az Azovsztal pincéiben, az utolsó töltényig harcolnak az ukrán erők

Hirdetés

Véres harcok dúlnak az Azovsztal pincéiben, az utolsó töltényig harcolnak az ukrán erők

Véres csaták zajlanak az Azovsztal-acélmű alatt található pincerendszerben, melyet emberfeletti erővel vívnak meg az ukrán katonák – közölte Denisz Prokopenkó, az ukrán Azov nemzeti gárda alegység vezetője. Videóüzenetében azt mondta kétezer katona és kétszáz civil tartózkodik még az üzemben. Eközben az Azov zászlóalj néven ismert ukrán egység tagjai azt ígérték: az utolsó töltényig fognak harcolni az oroszok ellen.

Szerdán David Arakhamija, az ukrán békedelegáció vezetője a parlamentben azt mondta, orosz erők rohamozták meg az üzemet, majd hozzátette, hogy a kormány továbbra is kapcsolatban áll az utolsó talpon maradt ukrán csapatokkal. A Kreml hivatalos szóvivője, Dmitrij Peszkov azonban cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az orosz erők megpróbálták volna megrohamozni az azovsztali üzemet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/05/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-mariupol/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …