2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Végső búcsút vettek Moszkvában Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezértől

Végső búcsút vettek Moszkvában Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezértől

Könnyes tekintetű gyászolók gyűltek össze Moszkvában, hogy leróják tiszteletüket a Wagner-alapítója, Jevgenyij Prigozsin és kilenc másik, szintén a repülőgép szerencsétlenségben elhunyt előtt – tájékoztatott erről a The New York Times. A beszámoló szerint több százan helyeztek el virágokat, fényképeket, gyertyákat és zászlókat – köztük olyanokat, amelyeken a katonai csoport emblémája volt látható – a moszkvai Vörös tér közelében lévő, kis járdaszéli emlékműnél.

Wagner-zsoldos: Hűségesek maradunk

A hétvégi összejövetel azt tükrözte, hogy Prigozsin az orosz közvéleményben szélesebb körű támogatottsággal bírt, annak ellenére, hogy heves harcokat vívtak Ukrajnában, az orosz katonai vezetéssel elmérgesedett viszonya, és júniusban sikertelen lázadást hajtott végre, amiért Vlagyimir Putyin orosz elnök árulással vádolta meg.

Vasárnap az orosz hatóságok hivatalosan is halottnak nyilvánították Prigozsint, továbbá a Kreml azt fontolgatja, hogy a csoportot közvetlen állami ellenőrzés alá vonja.

Ugyanakkor megdöbbentő módon a rögtönzött emlékmű közelében rengetegen zokogtak, kifejezve megdöbbenésüket egy olyan ember halála miatt, akiről azt nyilatkozták, hogy tisztelték, és szomorúak a halála miatt. A helyszínen lévők többsége kifejtette, támogatják az ukrajnai harcokat.

Olyan ember volt, akitől az egész világ félt. Ez önmagában is tiszteletre méltó. Nemcsak azt érte el, hogy féljenek tőle, hanem olyan rendszert is hozott létre, amely senki másnak nem volt, olyat tett, amit senki más nem tett

– mondta Aljona, aki másokkal együtt beleegyezett az interjúba, de nem akarta megadni a vezetéknevét. Majd később hozzátette, ha a Wagner-csoport eltűnne, „az valóban óriási veszteség lenne”. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/28/haboru-orosz-ukran-konfliktus-wagner-vezer-jevgenyij-prigozsin-moszkva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …