2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Végnapjait éli a belorusz sajtószabadság, feloszlatják az ország újságíró-szövetségét

Hirdetés

Végnapjait éli a belorusz sajtószabadság, feloszlatják az ország újságíró-szövetségét

Helyt adott a belorusz legfelsőbb bíróság a Belorusz Újságíró-szövetség (BAZS) feloszlatására indított hatósági kezdeményezésnek, amivel megpecsételődött az újságírók és a sajtó jogvédelmével foglalkozó, 1300 tagot számláló szervezet sorsa. 

A belorusz igazságügyi tárca június 9-én kezdte meg az újságíró-szövetség tevékenységének felülvizsgálatát, amiről a BAZS csak június 21-én értesült, amikor a tárca a szervezet működésével kapcsolatos több ezer dokumentumot igényelt ellenőrzésre.

A BAZS helyiségeit a hatóságok július 14-én átkutatták, irodáját lepecsételték, számláit pedig zárolták. Másnapra a szervezet figyelmeztető levelet kapott az igazságügyi minisztériumtól, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy a BAZS két megyei irodája bejegyzett címek nélkül működnek. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy a tárca indítványozza a szervezet feloszlatását, mert állítása szerint a BAZS nem orvosolta egy hét alatt az állítólagos szabálytalanságokat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/27/ujsagiro-szovetseg-jogvedelem-ujsagiras-belarusz-sajto-sajtoszabadsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tálibok nem szólalhatnak fel az ENSZ-ben

Egyelőre nem született döntés az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok ENSZ-képviseletéről – közölte Stéphane …