2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Véglegesítették a koalíciós szerződést és a minisztériumok számát Szlovéniában

Hirdetés

Véglegesítették a koalíciós szerződést és a minisztériumok számát Szlovéniában

A leendő balközép kormány miniszterelnök-jelöltje kiemelte: a koalíciós megállapodásban előirányzott programok és tárcák elosztásában teljesen megegyeztek, azok készen állnak a hatóságok jóváhagyására − írta meg az MTI. 

A miniszterelnököt és a minisztereket még meg kell szavaznia az új összetételű parlamentnek, amelynek alakuló ülését május 13-ra hívta össze Borut Pahor államfő.

Golob elmondta: hárommal bővítették a minisztériumok számát, 19 lesz, plusz egy tárca nélküli miniszter is helyet kap a kormányban.

Tanja Fajon, az SD elnöke külügyminiszter lesz, Luka Mesec, a Baloldal elnöke vezeti majd egyik új tárcát, a Szolidaritás Jövője nevű minisztériumot, amely egyebek között lakhatási ügyekkel és a szociális gondozással foglalkozik majd.

Hirdetés

A védelmi miniszteri tárcát Marjan Sarec volt miniszterelnök, míg az infrastrukturális tárcát Alenka Bratusek volt kormányfő kapja meg. Egyikük pártja sem érte el a parlementi küszöböt, de Golob már korábban bejelentette, hogy ők ketten a Szabadság Mozgalom kvótájával kerülnek majd be a kormányba.

A többi miniszter személyét még meg kell erősítenie a pártoknak – jelezte Golob.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/11/szlovakia-kormanyalakitas-koalicios-szerzodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …