2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vasárnap is tízezrek követelték Lukasenko lemondását Belarussziában

Hirdetés

Vasárnap is tízezrek követelték Lukasenko lemondását Belarussziában

Idén immár tizenötödik alkalommal vonultak fel békés tüntetők Belarussziában a biztonsági erők erőszakos fellépése ellenére, hogy Alekszandr Lukasenko államfő távozását követeljék – adta hírül az MTI.

A tüntetők a történelmi vörös-fehér-vörös zászlók alatt Minszk lakónegyedeiben gyülekeztek, onnan vonultak a tiltakozó menetekre.

Hirdetés

Az AFP francia hírügynökség a résztvevők létszámát több tízezerre becsülte. A rendőrség az engedély nélkül tartott tüntetés elején megkezdte az őrizetbe vételeket. A Vjaszna fehérorosz jogvédő szervezet szerint délutánig több mint kétszáz embert állítottak elő. Előző vasárnap a rendőrök mintegy ezer embert vettek őrizetbe.

K EPA20200816098

Fotó: Jauhen Jercsak / MTI / EPA

A közösségi portálokon több felhasználó videofelvételeket is megosztva arról számolt be, hogy több lakóház udvarában összecsapások voltak a rohamrendőrökkel. Fehéroroszország más városaiban is Lukasenko lemondását követelték, így Barauljaniban, Zaszlaujében és Navapolackban szintén folynak a tüntetések.

A Telegram televízió hírül adta, hogy a belügyminisztérium és a hadsereg több száz egyenruhás tagja vonult fel Minszkben, rabszállító és páncélos járművekkel, vízágyúkkal. A főváros nagy terein fémkordonokat állítottak fel. A hatóságok korlátozták az internetszolgáltatást, és több metróállomást bezártak, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/22/belarusz_tuntetes_lukasenko_lemondas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajnában emelkedik a létminimum összege

Ukrajnában emelkedik a létminimum összege

Ukrajnában december elsejétől megnő a létminimum összege, 2189 hrivnya lesz. Így növekedni fog a nyugdíjak, a …