2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Varsó vétózni fog a jogállamisági követelmények miatt

Hirdetés

Varsó vétózni fog a jogállamisági követelmények miatt

Varsó élni fog a vétójogával fog élni, ha az Európai Unióban (EU) nem születik a lengyel elvárásoknak megfelelő megállapodás az uniós eszközök kifizetésének feltételrendszeréről, ezen belül a jogállamisági kérdésekről – válaszolta újságírói kérdésre egy sajtótájékoztatón Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az MTI tudósítása szerint. A lengyel miniszterelnököt az után kérdezték, hogy az EU Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói csütörtökön ideiglenes megállapodásra jutottak az uniós költségvetéshez kötődő új politikai feltételrendszer létrehozásáról, köztük a jogállamisági feltételek teljesülésének szükségességéről.

Kapcsolódó

Sokat bukhat Magyarország, ha szembemegy az uniós értékekkel

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint szó sincs megállapodásról, az EP meg akarja kerülni a hatályos szerződéseket.

Hirdetés

Morawiecki szerint kizárt, hogy a 2021 utáni költségvetési keret, valamint a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítésére szánt helyreállítási alap felhasználásához kötődő feltételrendszeren keresztül, mintegy “hátsó kapun át”, az Európai Bizottság vagy más uniós szervek “homályos kritériumok alapján” döntsenek az egyes tagállamoknak szánt források kifizetéséről.

Lengyelország “lehetetlennek tartja a például az úgynevezett jogállamisághoz kötött feltételrendszer önkényes alkalmazását”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/06/eu_koltsegvetes_jogallamisag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A megválasztott moldovai elnök lemondásra szólította fel a kormányfőt

A megválasztott moldovai elnök lemondásra szólította fel a kormányfőt

A megválasztott moldovai elnök pénteken telefonon szólította fel lemondásra Ion Chicu miniszterelnököt és kormányát. Maia …